Ingrediente:
O căpăţână de varză murată, 50 ml ulei de măsline, o ceapă, un morcov, o rădăcina de ţelină, mică, 1-2 cartofi, 2 ardei kapia, 500 g de ciolan afumat, 500 g de coaste afumate, 500 g de cârnaţi afumaţi, frunze de pătrunjel, mărar verde, 5 gălbenuşuri de ouă, 500 g de smântână, 3 l de apă.
Mod de preparare:
Se toacă varză şi se căleşte pentru câteva minute în ulei de măsline, apoi se adaugă apa şi se lasă la fiert. Ciolanul afumat şi coastele, se taie în bucăţi şi se fierb câteva minute în apă clocotită, pentru a se elimina din sare, apoi se scurg şi se adaugă peste varză. Când varza şi carnea sunt aproape fierte se adaugă legumele tocate în cuburi, sau date pe răzuitoare. Ardeii kapia se taie în cubuleţe mici, se călesc în puţin ulei şi se adaugă în ciorbă. Se amestecă gălbenuşurile cu smântână, se diluează cu zeamă fierbinte adăugat[ lingură cu lingură şi se toarnă apoi în ciorbă, aproape de final. După stingerea focului se adaugă şi verdeaţă tocată.
Cârnaţii se prăjesc şi se vor ad[uga în timpul servirii.
1 comentariu
Cänd veti schimba Supa?