In ultima vreme am tot facut rulade din carne, iar una dintre preferatele noastre a fost pieptul de curcan umplut cu mere si cascaval. Combinatia dintre merele pline de vitamine, cascavalul topit, untul aromat si carnea de curcan este una grozava! Eleganta si gustoasa, este o rulada pe care o puteti aseza pe orice masa festiva sau pur si simplu sa o savurati atunci cand vreti sa va rasfatati cu ceva bun.
Ingrediente:
– 2 mere,
– 150 g caşcaval,
– o lingură de pesmet fin,
– un vârf de cuţit de nucşoară,
– 600 g piept de curcan,
– un ou,
– sare, piper, 2-3 linguri de ulei.
Mod de preparare:
Pieptul de curcan se taie în 4 felii subţiri şi se bate cu bătătorul de carne, astfel încât să capete formă cât mai pătrată, apoi se condimentează cu sare şi piper, pe ambele feţe. Merele se curăţă şi se taie cubuleţe (de circa câte 1 cm pe latură), apoi se amestecă cu pesmetul, caşcavalul răzuit şi cu oul, apoi se condimentează cu nucşoară şi puţină sare. Această umputură se întinde peste feliile de carne, se rulează, se prinde cu un beţişor pentru carne, se aşează în tavă, se acoperă cu o folie de aluminiu sau cu hârtie de copt şi se pune la cuptorul preîncălzit. După circa 30 minute se ia folia, iar carnea se unge cu puţin ulei, apoi se mai coace până când carnea se rumeneşte uşor. Se serveşte cu piure de cartofi sau cu garnitură de legume.
Fii primul care comentează