Image 1
Image 2

Piure de spanac cu ochiuri

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un kg de spanac proaspăt sau un pachet de circa 500 g de spanac fiert şi congelat, 2 ouă, 2-3 căţei de usturoi, circa 400 ml lapte, 3 linguri de făină, ulei pentru r]ntaş, sare, piper şi încă 4-6 ouă la servire.

Mod de preparare:

Dacă se foloseşte spanac proaspăt, acesta se curăţă de codiţe şi se spală bine. Se fierbe şi se strecoară, apoi se toacă bine cu robotul sau cu blenderul. Şi spanacul congelat, mai ales dacă a fost cumpărat de la magazin, după dezgheţare e bine să se mai piseze puţin. Din făină şi ulei se face un rântaş mai slăbuţ, abia cât să ia o culoare uşor aurie, însă, de data aceasta fără boia de ardei. Se adaugă usturoiul pisat, apoi pasta de spanac, sare, piper şi treptat şi laptele, amestecând în continuu, iar compoziţia se mai fierbe 3-5 minute. Se ia de pe foc şi după ce se răceşte puţin, se adaugă şi cele două ouă bătute în prealabil. Se serveşte fie ca mâncare de sine stătătoare, fie cu ochiuri de ouă, ori cu carne fiartă sau prăjită.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

RETETA DE POST

Laște cu varză proaspătă, ca in Ardeal

Aceste paste de casă cu varză călită sunt specifice perioadei de post, la noi, în Ardeal. Îmi amintesc că bunica mea pregătea acest fel de mâncare miercurea sau vinerea și niciodată nu simțeam lipsa cărnii, pentru că îmi plăcea foarte mult. E o rețetă foarte simplă, se poate face atât cu paste de casă, dar și cu paste din comerț. Dacă folosiți paste din comerț, este important să verificați lista de ingrediente, să nu conțină ou. Firește, asta contează doar dacă vă interesează ca rețeta să rămână una de post.

Sandvișuri gratinate la cuptor

APERITIVE

Sandvișuri gratinate la cuptor cu cașcaval și ouă

Căutați o idee de gustare caldă, simplă și extrem de gustoasă? Aceste sandvișuri gratinate la cuptor cu cașcaval și ouă sunt soluția perfectă, fiind ideale pentru micul dejun, pauza de prânz sau chiar pentru o cină rapidă. Acest preparat versatil vă permite să experimentați cu diverse umpluturi, transformând resturile din frigider într-o masă delicioasă și reconfortantă.