Image 1
Image 2

APERITIVE

Sandvișuri gratinate la cuptor cu cașcaval și ouă

Sandvișuri gratinate la cuptor
Căutați o idee de gustare caldă, simplă și extrem de gustoasă? Aceste sandvișuri gratinate la cuptor cu cașcaval și ouă sunt soluția perfectă, fiind ideale pentru micul dejun, pauza de prânz sau chiar pentru o cină rapidă. Acest preparat versatil vă permite să experimentați cu diverse umpluturi, transformând resturile din frigider într-o masă delicioasă și reconfortantă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Ingrediente:

1 pâine de tip toast, feliată
20 gr unt, pentru uns tava
350 gr mușchi file de porc, feliat subțire
350 gr cașcaval, răzuit
4-5 gogoșari în oțet, tăiați fâșii sau cuburi
3-4 castraveți murați, feliați subțire
3 ouă mari
3 linguri smântână fermentată
Sare și piper, după gust

Oregano uscat
1/2 legătură de pătrunjel, tocat

 

 

Sandvișuri gratinate la cuptor
Sandvișuri gratinate la cuptor

 

 

Mod de Preparare:

Pregătirea Ingredientelor: Începeți prin a pregăti toate ingredientele. Tăiați mușchiul file în felii subțiri, feliați castraveții murați și gogoșarii, răzuiți cașcavalul și amestecați ouăle cu smântână, condimente și pătrunjelul tocat.

 

Asamblarea Sandvișurilor: Preîncălziți cuptorul la 180°C. Ungeți o tavă cu unt, apoi așezați un strat de felii de pâine toast pe fundul acesteia. Presărați un strat de cașcaval răzuit, adăugați castraveții murați pe jumătate din felii și gogoșarii pe cealaltă jumătate. Așezați apoi feliile de mușchi file și un alt strat de cașcaval. Acoperiți cu încă un strat de pâine, astfel încât fiecare sandviș să aibă pâine atât la bază, cât și la suprafață.
Adăugarea Amestecului de Ou și Smântână: Întindeți uniform compoziția de ouă și smântână peste ultimul strat de pâine. Acest amestec va adăuga umiditate și va lega toate aromele împreună.

 

Coacerea: Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți pentru 20-30 de minute, sau până când sandvișurile sunt bine rumenite la suprafață. În ultimele 10 minute de coacere, adăugați restul de cașcaval răzuit amestecat cu pătrunjelul tocat, pentru un strat de gratinare aromat și colorat.
Servirea: Lăsați sandvișurile să se răcorească puțin înainte de a le tăia și servi. Acestea pot fi savurate atât calde, cât și reci, alături de salate proaspete, sosuri sau ca atare, pentru o masă rapidă și satisfăcătoare.

 

Aceste sandvișuri gratinate la cuptor cu cașcaval și ouă sunt o modalitate excelentă de a reinventa clasicele sandvișuri, aducând un plus de creativitate și gust mesei tale. Fie că alegeți să le serviți la micul dejun sau ca o gustare rapidă în orice moment al zilei, ele sunt garantate să vă impresioneze familia și invitații cu aspectul lor apetisant și gustul bogat.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DESERT

Tort ieftin, de sezon

Rețeta combină un blat de pișcot, budincă de vanilie și un strat de căpșuni în gelatină, creând un desert rafinat și aromat, ideal pentru orice ocazie.

REȚETE ROMÂNEȘTI

Fasole bătută cu ceapă călită sau cârnați prăjiți

Fasolea a devenit cunoscută în Europa începând cu secolul al XVI-lea. A fost adusă pentru prima dată în europa de către spanioli şi portughezi de pe platourile înal­te ale Americii Centrale şi de Sud, unde triburile de tolteci şi azteci au cultivat-o şi folosit-o în hrana lor încă din timpurile străvechi. Fasolea care era cultivată în Peru şi Mexic, era urcătoare şi avea seminţele mari, de culoare închisă. Adusă mai întâi în Spania, s-a extins repede pe continent, mai întâi în Peninsula Iberică apoi în țările din nordul Europei. În România ea a fost adusă în secolul al XVIII-lea.

O IDEE PE ZI

Borș rusesc /ucrainean cu dafin

Borşul rusesc era o delicatesă, este foarte uşor de pregătit. Conţine cam toate legumele pe care le avem toamna dar poate fi preparat şi în restul anotimpurilor. Acest borș se poate găti și fără carne. Dres cu ou și smântână e tot atât de gustos. În unele regiuni ale Ucrainei, carnea e înlocuită cu ciuperci (hribi uscați).