Image 1
Image 2

Piure de spanac cu ochiuri

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un kg de spanac proaspăt sau un pachet de circa 500 g de spanac fiert şi congelat, 2 ouă, 2-3 căţei de usturoi, circa 400 ml lapte, 3 linguri de făină, ulei pentru r]ntaş, sare, piper şi încă 4-6 ouă la servire.

Mod de preparare:

Dacă se foloseşte spanac proaspăt, acesta se curăţă de codiţe şi se spală bine. Se fierbe şi se strecoară, apoi se toacă bine cu robotul sau cu blenderul. Şi spanacul congelat, mai ales dacă a fost cumpărat de la magazin, după dezgheţare e bine să se mai piseze puţin. Din făină şi ulei se face un rântaş mai slăbuţ, abia cât să ia o culoare uşor aurie, însă, de data aceasta fără boia de ardei. Se adaugă usturoiul pisat, apoi pasta de spanac, sare, piper şi treptat şi laptele, amestecând în continuu, iar compoziţia se mai fierbe 3-5 minute. Se ia de pe foc şi după ce se răceşte puţin, se adaugă şi cele două ouă bătute în prealabil. Se serveşte fie ca mâncare de sine stătătoare, fie cu ochiuri de ouă, ori cu carne fiartă sau prăjită.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

FAST FOOD

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

Aceste sandwichuri de pita cu friptură de vită și rucola reprezintă combinația ideală între savoare și nutriție, fiind perfecte pentru un prânz sățios sau un aperitiv consistent. Sosul de muștar Dijon și miere adaugă o notă dulce-piccantă, echilibrând perfect gusturile.

Pateuri cu brânză sărată și mărar

APERITIVE

Pateuri cu brânză sărată și mărar

Dacă ești în căutarea unei gustări delicioase și ușor de pregătit, aceste pateuri cu brânză sărată și mărar sunt opțiunea perfectă. Utilizând aluat foietaj congelat, vei economisi timp și vei obține un rezultat pe măsură, ideal pentru orice moment al zilei