Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Baclava cu mere şi nuci

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Ingrediente:

0,5 kg de nuci, două linguri zahăr, trei linguri miere, 50 g de vodcă, 1,5 kg de mere, 100 g de stafide, 6 linguri zahăr, 50 g de coniac,100 g de margarină, o lingură de făină, 0,5 kg de de aluat de foietaj (din comerţ, sau preparat acasă, după preferinţă).

Mod de preparare:

Merele se curăţă şi se răzuiesc, se adaugă zahărul şi stafidele, se călesc la foc mic. La sfârşit se pune coniacul. După gust, se mai pot pune o linguriţă de cacao, un pliculeţ de zahăr vanilat, câteva smochine uscate tocate mărunt, sau scorţişoară pudră. Se prăjesc uşor nucile, se pisează, se amestecă cu zahărul, cu mierea şi cu vodca. Se unge tava cu margarină topită, se tapetează cu făină. Foietajul se împarte la trei. Se pune în tavă prima parte, ungând fiecare foaie în parte cu margarină topită, apoi se toarnă merele călite. Se pune al doilea strat de foietaj uns cu margarină, apoi se întinde uniform amestecul de nuci cu miere. Se pune ultimul strat de foietaj uns cu margarină. Cu un cuţit ascuţit, se taie plăcinta în porţii potrivite. Se dă la cuptor, la foc mediu, timp de 30 minute. Când este gata se pudrează cu zahăr.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Mini Pizza cu ciuperci și roșii cherry

FAST FOOD

Mini Pizza cu ciuperci și roșii cherry

Aceste mini pizza cu ciuperci și roșii sunt alegerea perfectă pentru orice ocazie, oferind un gust delicios atât servite calde, cât și reci. Ideale pentru petreceri în aer liber sau ca aperitive de vară, ele vor fi cu siguranță pe placul tuturor.