Image 1
Image 2

Baclava cu mere şi nuci

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

0,5 kg de nuci, două linguri zahăr, trei linguri miere, 50 g de vodcă, 1,5 kg de mere, 100 g de stafide, 6 linguri zahăr, 50 g de coniac,100 g de margarină, o lingură de făină, 0,5 kg de de aluat de foietaj (din comerţ, sau preparat acasă, după preferinţă).

Mod de preparare:

Merele se curăţă şi se răzuiesc, se adaugă zahărul şi stafidele, se călesc la foc mic. La sfârşit se pune coniacul. După gust, se mai pot pune o linguriţă de cacao, un pliculeţ de zahăr vanilat, câteva smochine uscate tocate mărunt, sau scorţişoară pudră. Se prăjesc uşor nucile, se pisează, se amestecă cu zahărul, cu mierea şi cu vodca. Se unge tava cu margarină topită, se tapetează cu făină. Foietajul se împarte la trei. Se pune în tavă prima parte, ungând fiecare foaie în parte cu margarină topită, apoi se toarnă merele călite. Se pune al doilea strat de foietaj uns cu margarină, apoi se întinde uniform amestecul de nuci cu miere. Se pune ultimul strat de foietaj uns cu margarină. Cu un cuţit ascuţit, se taie plăcinta în porţii potrivite. Se dă la cuptor, la foc mediu, timp de 30 minute. Când este gata se pudrează cu zahăr.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Fasole verde scazuta

Fasole verde scăzută

Fasole verde în sos de smântână combină savoarea păstăilor de fasole cu un sos cremos, fiind o opțiune versatilă și gustoasă pentru mesele de zi cu zi. Poate fi servită ca atare sau alături de diverse garnituri, oferind o masă reconfortantă și plină de aromă.

Ciorba de miel aromată cu tarhon

Ciorba de miel aromată cu tarhon

Această rețetă, cu origini în Ungaria și Ardeal, este o alegere populară pentru masa de Paște, grație combinației armonioase între gustul delicat al cărnii de miel și aroma distinctivă a tarhonului.