Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Ciorbă ţărănească de pasăre

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un pui mijlociu, un morcov, 1 rădăcină pătrunjel, o ţelină, o ceapă, 2 bucăţi de cartofi, un ardei gras, 150 g de mazăre boabe, 10-15 păstăi de fasole, 8-10 bucăţi de roşii, 2-3 linguri de ulei, sare, o legătură de funze de pătrunjel, leuştean, 2 l de apă.

Mod de preparare:

Pasărea curăţată şi spălată se tranşează în bucăţi şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi puţină sare. După ce a dat în clocot se adună spumă şi se fierbe în continuare la foc domol. Se adaugă apoi ceapă tăiată mărunt. Zarzavaturile se curăţă, se spală, se taie fideluţă sau cuburi, după preferinţă şi se călesc în ulei. După ce carnea este aproape fiartă, se adaugă zarzavaturile călite, mazărea şi fasolea verde tăiată în bucăţi şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi. Se lasă să dea câteva clocote şi se adaugă roşiile opărite, curăţate de pieliţă şi tăiate în felioare. Când totul este fiert se potriveşte de sare şi se mai dă puţin la fiert. Se ia vasul de pe foc şi se adaugă leuşteanul tăiat mărunt. Se serveşte fierbinte, presărată cu verdeaţă tocată mărunt.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Bratkartoffeln (cartofi prăjiți germani)

Bratkartoffeln este un alt cuvânt pentru cartofii prăjiți germani. Acest fel de mâncare tradițional german are multe variații, unele rețete includ ceapă și ardei, în timp ce altele necesită prăjirea în ulei. În rețeta mea, vom prăji felii de cartofi și bacon până când devin perfect aurii și devin crocanți, completând totul cu un sos de oțet de mere.
Trucul acestui fel de mâncare este să-i tăiați în felii mici, astfel încât să nu dureze prea mult să se prăjească. Cuburi sau feliile subțiri, vor deveni crocante în grăsimea de slănină și vor absorbi sosul din tigaie, încărcându-se cu aromă.

ÎNCEARCĂ REȚETA

Ciorbă de varză cu afumătură sau Zamă de curechi cu afumătură

Rețeta de ciorbă de varză dulce cu afumătură este o rețeta veche ce păstrează multe amintiri din copilărie. Mie îmi place să-i spun Zamă de curechi cu afumătură exact așa cum îi spunea și bunica mea. Tradițională în Ardeal, deosebit de gustoasă și consistentă cu miresme apetisante poate să țină loc și de felul doi atunci când timpul este limitat și trebuie să pregătim ceva pentru prânz.

Pască cu smântână fără aluat

Pască cu smântână fără aluat

Varianta fără aluat, care folosește biscuiți ca bază, oferă o alternativă mai rapidă și mai ușor de făcut, menținând totodată elementele esențiale ale gustului specific de pască. Această adaptare este un exemplu de cum tradițiile pot fi reinterpretate pentru a se potrivi cu stilurile de viață moderne.