Image 1
Image 2

Ciorbă ţărănească de pasăre

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un pui mijlociu, un morcov, 1 rădăcină pătrunjel, o ţelină, o ceapă, 2 bucăţi de cartofi, un ardei gras, 150 g de mazăre boabe, 10-15 păstăi de fasole, 8-10 bucăţi de roşii, 2-3 linguri de ulei, sare, o legătură de funze de pătrunjel, leuştean, 2 l de apă.

Mod de preparare:

Pasărea curăţată şi spălată se tranşează în bucăţi şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi puţină sare. După ce a dat în clocot se adună spumă şi se fierbe în continuare la foc domol. Se adaugă apoi ceapă tăiată mărunt. Zarzavaturile se curăţă, se spală, se taie fideluţă sau cuburi, după preferinţă şi se călesc în ulei. După ce carnea este aproape fiartă, se adaugă zarzavaturile călite, mazărea şi fasolea verde tăiată în bucăţi şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi. Se lasă să dea câteva clocote şi se adaugă roşiile opărite, curăţate de pieliţă şi tăiate în felioare. Când totul este fiert se potriveşte de sare şi se mai dă puţin la fiert. Se ia vasul de pe foc şi se adaugă leuşteanul tăiat mărunt. Se serveşte fierbinte, presărată cu verdeaţă tocată mărunt.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Omurice: Omeletă Japoneză cu orez

Omurice: Omeletă Japoneză cu orez

Există două povești despre adevărata origine și crearea acestui fel de mâncare neobișnuit de fuziune. Unul susține că a fost creat în Tokyo ca un fel de mâncare pregătit rapid pentru a hrăni personalul restaurantului. Cu toate acestea, cealaltă poveste spune că, de fapt, a fost inventat în Osaka ca o masă special concepută pentru un anumit client care putea mânca doar alimente ușoare.

Salată de fasole cu piept de pui

Salata modernă cu piept de pui afumat combină fasolea, ceapa verde, roșiile cherry și alunele, servită cu un sos vinegret aromatizat cu zeamă de lămâie și grapefruit, reprezentând o reinterpretare inovatoare a clasicelor salate de fasole.