Image 1
Image 2

Salată de sfeclă roșie cu portocale

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O sfeclă roșie crudă, de mărimea unui măr mai mare, o mână de varză albă răzuită, o portocală bine coaptă, câteva fire de ceapă verde, coaja unei jumătăți de lămâi, 2-3 frunze de salată mărunțită sau frunze de păpădie, o bucățică de brânză tofu de mărimea unui ou, ulei de măsline, oțet de vin roșu, sare, un vârf de cuțit de nucșoară răzuită.

Mod de preparare:

Sfecla curățită și spălată se răzuiește pe răzuitoarea cu găuri mari, sau se taie bucăți mai mici sau mai mari, după preferință. Două cepe verzi se mărunțesc, se adaugă varza, salata sau păpădia (se pot folosi chiar și ambele), se răzuiește coaja de lămâie, se condimentează, se stropește cu oțet și cu ulei de măsline și se amestecă. Portocala se curăță, se desface în felii, iar acestea se taie în două. Pe farfurie sau tava în care se va pune pe masă se așează prima dată compoziția de bază, apoi sfecla și bucățile de portocale. Brânza tofu, sfărâmată, se amestecă fie în compoziția de bază, fie se va presăra deasupra salatei înainte de servire, ca ornament.

Se servește cu ceapă verde, corn, sau ouă fierte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE ROMÂNEȘTI

Fasole bătută cu ceapă călită sau cârnați prăjiți

Fasolea a devenit cunoscută în Europa începând cu secolul al XVI-lea. A fost adusă pentru prima dată în europa de către spanioli şi portughezi de pe platourile înal­te ale Americii Centrale şi de Sud, unde triburile de tolteci şi azteci au cultivat-o şi folosit-o în hrana lor încă din timpurile străvechi. Fasolea care era cultivată în Peru şi Mexic, era urcătoare şi avea seminţele mari, de culoare închisă. Adusă mai întâi în Spania, s-a extins repede pe continent, mai întâi în Peninsula Iberică apoi în țările din nordul Europei. În România ea a fost adusă în secolul al XVIII-lea.

Snitel vienez

Şniţel vienez cu caşcaval

Snitelul vienez, o emblemă a bucătăriei austriece cu rădăcini istorice ce datează din secolul al XV-lea în Italia, se reinventează printr-o variantă modernă ce îmbogățește carnea panată tradițională cu cașcaval matur, reflectând evoluția gusturilor culinare fără a-și pierde esența clasică.

Mini Pizza cu ciuperci și roșii cherry

FAST FOOD

Mini Pizza cu ciuperci și roșii cherry

Aceste mini pizza cu ciuperci și roșii sunt alegerea perfectă pentru orice ocazie, oferind un gust delicios atât servite calde, cât și reci. Ideale pentru petreceri în aer liber sau ca aperitive de vară, ele vor fi cu siguranță pe placul tuturor.