Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Prăjitură cu lămâie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Ingrediente:

Pentru blat: 4 ouă, 130 g zahăr, 80 g unt topit, 120 g făină, un plic de praf de copt, coaja rasă şi zeama de la o lămâie. Pentru cremă: o budincă cu gust de lămâie, 400 ml de lapte, 4 linguri de zahăr, 100 g unt, iar deasupra zahăr pudră cu gust de vanilie

Mod de preparare:

Separăm albuşurile de ouă de gălbenuş. Albuşul, cu puţină sare se bate spumă tare. Gălbenuşul se amestecă cu zahărul, până când capătă o culoare albicioasă. Se adaugă coaja de lămâie, zeama, untul topit şi făina amestecată cu praful de copt. Apoi se adaugă şi spuma de albuş, iar aluatul astfel obţinut îl turnăm într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt. Se pune în cuptorul preîncălzit şi la 180 grade C şi se coace timp de 20 minute. După ce se răceşte, cu un cuţit bine ascuţit blatul se taie în trei. Budinca se prepară conform reţetei de pe plic, doar că se folosesc numai 400 ml de lapte. În timp ce budinca se răceşte, untul se zdrobeşte până când devine cremos, apoi cele două ingrediente se amestecă. Cu această cremă se umple foile, iar deasupra se presară zahăr pudră vanilat.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Cartodi scazuti, cu carnati

Cartofi cu cârnați afumați și aromă de ardei

Această rețetă tradițională aduce împreună savoarea cârnaților afumați cu bogăția cartofilor și prospețimea legumelor pentru a crea un fel de mâncare reconfortant, perfect pentru orice masă în familie.

Rețetă șoară de rulouri cu cremă de vanilie

DESERT

Rețetă ușoară de rulouri cu cremă de vanilie

Savurează momentele dulci alături de cei dragi cu această rețetă simplă și rapidă de rulouri sau cornete cu cremă de vanilie, folosind aluat foietaj. Această gustare dulce nu doar că impresionează prin aspect, dar și prin gustul său bogat și aroma de vanilie.