Image 1
Image 2

Pulpe de pui umplut cu ciuperci

Am incercat mai multe variante de piept de pui umplut si, dintre toate, aceasta mi-a placut cel mai mult. Amestecul de ciuperci, patrunjel si cascaval este o bunatate, iar faptul ca pieptul este in strat subtire, il face mai putin sec si lasa mai mult loc umpluturii.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Ingrediente:

4 pulpe mai mari de pui, 200 g ciuperci champignon (sau ciuperci de pădure, dar numai dacă le cunoaşteţi bine), o ceapă de mărime medie, 3 ouă, 4-5 linguri de ulei, 50g de caşcaval răzuit, sau 4 felii foarte subţiri de caşcaval, sare, piper.

 

 

 

Mod de preparare:

Cu un cuţit bine ascuţit se crestează pulpele de pui pentru a putea fi umplute, sau eventual doar desprindeţi pielea pe o parte. Se condimentează după gust, şi exteriorul, şi din interior. Se lasă la frigider circa 2-3 ore. Ceapa tăiată foarte mărunt se căleşte în ulei, se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate bucăţi mici, iar când totul s-a călit, se adaugă 2 ouă bătute bine şi condimentele, apoi se mai lasă pe foc până când ouăle se întăresc. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se strecoară de ulei şi se amestecă bine cu un ou crud. Acest amestec se împarte în 4 şi se umple fiecare pulpiţă. Se prinde cu scobitoare, ca nişte perniţe, se aşează pe tavă, se dă la cuptor, la foc mare spre mediu şi se coace, până când carnea se rumeneşte. Apoi se presară deasupra caşcavalul răzuit, sau se aşează feliile de caşcaval şi se mai lasă la cuptor până când caşcavalul se topeşte şi se rumeneşte. Caşcavalul nu este obligatoriu. Se aşează pe farfurie şi se serveşte cu cele mai diverse garnituri.

 

 

 

Citește și:

 

Dovlecei umpluţi

 

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with

Khachapuri, plăcintă sărată din Georgia

Khachapuri, plăcintă cu brânză din Georgia

Khachapuri, o pâine savuroasă umplută cu brânză, este un fel de mâncare emblematic pentru Georgia, apreciat ca o gustare sau o masă completă. Adesea cumpărat de la chioșcurile stradale, acesta variază în formă și conținut, cele mai populare soiuri fiind Imeretian (rotund) și Adjaran (deschis, cu un ou crud deasupra).

POFTĂ BUNĂ

Piept de pui cu conopidă şi caşcaval afumat

Ești pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Îți oferim o idee pe zi, după care îți urăm poftă bună! Astăzi avem conopidă gratinată cu cașcaval. Nouă ne place conopida și o mâncăm destul de des. Pe lângă multele proprietăți are și un gust bun atât gătită cât și crudă. Da, conopida se mănâncă și crudă.