Ingrediente:
4 știuci mai mici, 4 ouă, 100 g de orez, un pahar cu maioneză de casă, 5 bucăți de ceapă de mărime mijlocie, un morcov mai mărișor, un litru de lapte, puțin ulei, sare, piper, o legătură de verdeață (frunze de pătrunjel).
Mod de preparare:
Se curăță peștele, se spală foarte bine și se lasă să se scurgă. Se fierb ouăle foarte tare, se curăță și se taie mărunt. Se combină ouăle cu orezul fiert separat, se adaugă 3 cepe tocate și călite în ulei, sare și piper. Cu această compoziție se umplu știucile. Se coase tăietura și se leagă fiecare pește. Se combină laptele cu un litru de apă, se pune pe foc și când clocotește se pun două cepe, morcovul tăiat rondele, verdeață, sare și piper. După 10 minute se dă focul mic și se pun peștii să fiarbă 15 minute. Se așează pe o tavă, se stropește cu ulei, se dă la cuptor până se rumenește Se scot apoi cu grijă, se pun pe platou și când s-au răcit se scot ațele. Se servește cu maioneză, se ornează cu verdeață și cu felii subțiri de lămâie.
Citeste si:
Fish Market reamintește: Niciun Revelion fără pește
Fii primul care comentează