Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Cartofi scăzuţi, cu ciuperci

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Ingrediente:

1 kg de cartofi, 400 g ciuperci champignon sau ciuperci de pădure (ciupercile de pădure au un gust mai puternic), o ceapă, sare, piper, boia de ardei dulce, bază pentru mâncăruri, ceapă verde, câteva fire de cimbru proaspăt pentru ornat.

Mod de preparare:

Cartofii curățați și tăiați bucăți mai mărișori se fierb pe jumătate în apă condimentată, apoi se strecoară. Ciupercile se spală și se taie bucăți, în așa fel, încât să fie cât mai aspectuoase. Ceapa uscată mărunțită se călește în ulei, apoi se adaugă ciupercile și se călesc și acestea. Se condimentează cu puțină sare, piper și cu boia de ardei. Dacă vă place, se poate adăuga și un pic de boia de ardei iute. Se adaugă cartofii fierți, se condimentează după gust, se amestecă, apoi toată compoziția se lasă să se mai călească circa 5-10 de minute. Se toarnă peste ea apă, cât să acopere, apoi se lasă să fiarbă până când zeama devine ușor păstoasă. La servire se ornează cu câte un fir de cimbru proaspăt, sau cu ceapă verde mărunțită.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Muschiulet de porc cu mazare verde

Cărniţă dulce-acrişoară cu mazăre verde

Mușchiuleț de porc sau pulpe de pui sunt preparate cu salvie și prăjite, servite într-un sos de vin alb și roze cu piper mozaic. Completate de mazăre verde sotată cu bacon, această rețetă oferă o combinație perfectă de carne suculentă și garnitură aromată, ideală pentru o cină specială.