Ingrediente:
1 kg de cartofi, 400 g ciuperci champignon sau ciuperci de pădure (ciupercile de pădure au un gust mai puternic), o ceapă, sare, piper, boia de ardei dulce, bază pentru mâncăruri, ceapă verde, câteva fire de cimbru proaspăt pentru ornat.
Mod de preparare:
Cartofii curățați și tăiați bucăți mai mărișori se fierb pe jumătate în apă condimentată, apoi se strecoară. Ciupercile se spală și se taie bucăți, în așa fel, încât să fie cât mai aspectuoase. Ceapa uscată mărunțită se călește în ulei, apoi se adaugă ciupercile și se călesc și acestea. Se condimentează cu puțină sare, piper și cu boia de ardei. Dacă vă place, se poate adăuga și un pic de boia de ardei iute. Se adaugă cartofii fierți, se condimentează după gust, se amestecă, apoi toată compoziția se lasă să se mai călească circa 5-10 de minute. Se toarnă peste ea apă, cât să acopere, apoi se lasă să fiarbă până când zeama devine ușor păstoasă. La servire se ornează cu câte un fir de cimbru proaspăt, sau cu ceapă verde mărunțită.
Fii primul care comentează