Image 1
Image 2

Cartofi scăzuţi, cu ciuperci

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

1 kg de cartofi, 400 g ciuperci champignon sau ciuperci de pădure (ciupercile de pădure au un gust mai puternic), o ceapă, sare, piper, boia de ardei dulce, bază pentru mâncăruri, ceapă verde, câteva fire de cimbru proaspăt pentru ornat.

Mod de preparare:

Cartofii curățați și tăiați bucăți mai mărișori se fierb pe jumătate în apă condimentată, apoi se strecoară. Ciupercile se spală și se taie bucăți, în așa fel, încât să fie cât mai aspectuoase. Ceapa uscată mărunțită se călește în ulei, apoi se adaugă ciupercile și se călesc și acestea. Se condimentează cu puțină sare, piper și cu boia de ardei. Dacă vă place, se poate adăuga și un pic de boia de ardei iute. Se adaugă cartofii fierți, se condimentează după gust, se amestecă, apoi toată compoziția se lasă să se mai călească circa 5-10 de minute. Se toarnă peste ea apă, cât să acopere, apoi se lasă să fiarbă până când zeama devine ușor păstoasă. La servire se ornează cu câte un fir de cimbru proaspăt, sau cu ceapă verde mărunțită.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE RUSEȘTI

Carne de vită rusească Stroganoff

Datează de la mijlocul secolului al XIX-lea și poartă numele unui membru al familiei Stroganov, care erau un grup de negustori și proprietari ruși de mare succes: cei mai bogați oameni de afaceri din Rusia țaristă.

 Carne de vițel cu spanac în sos de bulion și lămâie

 Carne de vițel cu spanac în sos de bulion și lămâie

Spanacul, bogat în antioxidanți, fier, vitamine A, C, K, și minerale, este recunoscut pentru beneficiile sale asupra sănătății cognitive și a vederii. Studiile arată că flavonoidele din spanac pot stimula funcțiile creierului, îmbunătăți vederea și ajuta în lupta contra unor tipuri de cancer.

Piept de curcan cu mere si cascaval

REȚETE REINTERPRETATE

Piept de curcan cu mere şi caşcaval

In ultima vreme am tot facut rulade din carne, iar una dintre preferatele noastre a fost pieptul de curcan umplut cu mere si cascaval. Combinatia dintre merele pline de vitamine, cascavalul topit, untul aromat si carnea de curcan este una grozava! Eleganta si gustoasa, este o rulada pe care o puteti aseza pe orice masa festiva sau pur si simplu sa o savurati atunci cand vreti sa va rasfatati cu ceva bun.