Image 1
Image 2

Supă de cartofi cu bulion

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g cartofi, 500 ml suc de roșii sau 4-5 linguri de bulion, 2-3 foi de dafin, 3-4 linguri de ulei, 2 linguri de făină, 2 linguri delicat de casă, sare, o linguriță de boia de ardei, eventual un morcov și un pătrunjel, dar nu în mod obligatoriu.

Mod de preparare:

Cartofii curățați se taie cubulețe și împreună cu foile de dafin se pun la fiert în circa 1,5 l de apă ușor sărată. Dacă doriți să folosiți și zarzavaturi, acestea se curăță și se feliază subțire și se pun la fiert împreună cu cartofii. Se adaugă delicatul, iar din ulei și făină se prepară un rântaș ușurel, la care se adaugă boiaua. Rântașul se pune în supă, apoi și sucul de roșii și se mai fierbe puțin și așa, împreună. La servire se poate agăuga pătrunjel verde mărunțit. Dacă nu doriți să fie de post, puteți prepara cu cârnați afumați, care se pun la fiert chiar la început, iar la servire puteți oferi și smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

RĂSFĂȚ CULINAR

Tort de clătite cu sirop caramel

Ştim că sunteţi nişte femei ocupate, dar mai ştim că, din când în când, doriţi să vă răsfăţaţi familia cu bunătăţi. Iată o reţetă rapidă şi delicioasă care va mulţumi pe toată lumea. Este pe gustul fiecaruia, care il mananca. Este usor la gust, putin dulce, deoarece in combinatie cu caramelul, preparat din mere si alune de padure coapte, foarte dulce si aromat ii reda un sharm si un gust deosebit.

Rețetă șoară de rulouri cu cremă de vanilie

DESERT

Rețetă ușoară de rulouri cu cremă de vanilie

Savurează momentele dulci alături de cei dragi cu această rețetă simplă și rapidă de rulouri sau cornete cu cremă de vanilie, folosind aluat foietaj. Această gustare dulce nu doar că impresionează prin aspect, dar și prin gustul său bogat și aroma de vanilie.