Image 1
Image 2

Supă de cartofi cu bulion

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g cartofi, 500 ml suc de roșii sau 4-5 linguri de bulion, 2-3 foi de dafin, 3-4 linguri de ulei, 2 linguri de făină, 2 linguri delicat de casă, sare, o linguriță de boia de ardei, eventual un morcov și un pătrunjel, dar nu în mod obligatoriu.

Mod de preparare:

Cartofii curățați se taie cubulețe și împreună cu foile de dafin se pun la fiert în circa 1,5 l de apă ușor sărată. Dacă doriți să folosiți și zarzavaturi, acestea se curăță și se feliază subțire și se pun la fiert împreună cu cartofii. Se adaugă delicatul, iar din ulei și făină se prepară un rântaș ușurel, la care se adaugă boiaua. Rântașul se pune în supă, apoi și sucul de roșii și se mai fierbe puțin și așa, împreună. La servire se poate agăuga pătrunjel verde mărunțit. Dacă nu doriți să fie de post, puteți prepara cu cârnați afumați, care se pun la fiert chiar la început, iar la servire puteți oferi și smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Coliva: O Rețetă de Suflet cu Origini Sacre

COLIVA: De la rădăcini agrare la simbolul învierii în tradiția creștină

Originea colivei se pierde în adâncul tradițiilor creștine ortodoxe și catolice, fiind strâns legată de practicile de comemorare ale celor decedați. Se crede că obiceiul preparării și oferirii colivei datează din primele secole creștine, având rădăcini în tradițiile agrare pre-creștine, când grâul, simbol al vieții și învierii, era folosit în ritualuri pentru fertilitate și recolta bogată.