Image 1
Image 2
pui umplut
Pui umplut
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
pui umplut
pui umplutIngrediente:

Ingrediente:

Un pui dezosat, sau pielea unei gaini mici

14 oua

500 g carne tocata de pasare

7-8 linguri de pesmet alb fin

sare

piper alb macinat

baza pentru mancaruri

cateva frunze de patrunjel verde

Mod de preparare:

Se fierb 10 oua si se taie cubulete de circa 1,5 cm. Se amesteca carnea, pesmetul, 4 oua crude si se condimenteaza. Dupa ce s-a obtinut o pasta omogena se adauga si cubuletele de oua, se amesteca cu grija, ca acestea sa nu se sfarame. Daca este nevoie, se mai poate adauga pesmet. Cu aceasta compozitie se umple puiul, iar orificiul se coase, sau se prinde cu betisoare pentru carne. Se inveleste in folie de aluminiu si se pune la cuptor, la temperaturea de 180 grade Celsius. Dupa circa 35-40 minute folia se desface, puiul se stropeste cu un pic de ulei si se mai lasa la cuptor, pana cand se rumeneste. Se poate servi atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with

Rețeta de pui Marengo

REȚETE FRANȚUZEȘTI

Reteta preferată a lui Napoleon: Puiul Marengo

Napoleon Bonaparte este cunoscut pentru multe lucruri, dar când vine vorba de mâncarea sa preferată, istoria ne spune că era un om cu gusturi relativ simple pentru statutul său. Una dintre mâncărurile despre care se spune că îi plăcea mult era “Puiul Marengo”. Această mâncare a fost creată în urma bătăliei de la Marengo, când bucătarul său, Dunand, a fost forțat să improvizeze o masă cu ingredientele disponibile după victoria franceză asupra austriecilor în 1800.