Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Supă cremă de mazăre

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 gr de mazăre verde boabe (proaspătă, congelată sau din conservă), o legătură de ceapă verde, o bucată ţelină cât un măr, un praz, o legătură de frunze de pătrunjel, 2 căței de usturoi, ulei de măsline, sare, piper după gust

Modul de preparare:

Dacă mazărea a fost congelată, se lasă să se decongeleze puțin la temperatura camerei. Între timp se curăță și se spală bine restul de legume. Într-o crăticioară se pune o lingură de ulei de măsline peste care se adaugă prazul tăiat rondele, ceapa verde tăiată, la fel și țelina taiată cuburi, toate acestea se călesc puțin, după care se adaugă mazărea și pătrunjelul tocat nici mare, nici prea fin. Se asezonează cu sare și piper, peste care se adaugă apă și se lasă să fiarbă la foc potrivit. Când toate ingredientele sunt gata fierte le scoatem și le dăm la blender, adăugând și usturoiul, păstrând zeama în care le-am fiert. Pasta obținută o vom amesteca cu restul de supă în care au fiert legumele, iar ca să nu fie subțire, vom adăuga doar atâta zeamă încât să obținem tocmai consistența dorită. Supa astfel obținută se va servi fie cu crutoane, fie ornată cu puțină smântână.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Coliva: O Rețetă de Suflet cu Origini Sacre

COLIVA: De la rădăcini agrare la simbolul învierii în tradiția creștină

Originea colivei se pierde în adâncul tradițiilor creștine ortodoxe și catolice, fiind strâns legată de practicile de comemorare ale celor decedați. Se crede că obiceiul preparării și oferirii colivei datează din primele secole creștine, având rădăcini în tradițiile agrare pre-creștine, când grâul, simbol al vieții și învierii, era folosit în ritualuri pentru fertilitate și recolta bogată.