Ingrediente
250 mililitri de lapte
150 de grame de zahăr
2 grame de sare
10 grame de cacao neîndulcită
3 gălbenuşuri
500 mililitri de smântână
5 mililitri esenţă de vanilie
50 de grame de ciocolată răzuită
Mod de preparare
În mai puţin de 20 de minute puteţi găti un desert delicios pentru cei dragi. Cantităţile ingredientelor sunt suficiente pentru opt porţii. Laptele se pune la fiert la foc mediu, împreună cu zahărul, sarea şi pudra de cacao, amestecând constant.
Imediat ce fierbe, se dă focul la mic. Gălbenuşurile se bat într-un castron separat şi se adaugă treptat o jumătate de ceaşcă de lichid fierbinte. Apoi, amestecul se toarnă înapoi în cratiţa de pe foc. Se amestecă încontinuu, până la îngroşare.
Se ia compoziţia de pe foc şi se adaugă ciocolata răzuită, până când avem un amestec omogen, după care se lasă la răcit, la temperatura camerei, nu la frigider. Odată cu răcirea completă, se poate adăuga smântâna şi vanilia. Compoziţia de îngheţată se aşează în congelator, timp de 4-5 ore.
Îngheţata poate fi ornată cu diferite fructe, după gusturi. Puteţi alege între coacăze, banane, vişine, cireşe, mere, kiwi, sau puteţi adăuga pişcoturi, napolitane ori frişcă. Va ieşi un deliciu!
Vă dorim poftă bună!
Fii primul care comentează