Image 1
Image 2

Îngheţată delicioasă de ciocolată

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ciocolată cu afine
Ciocolată cu afine

Ingrediente

250 mililitri de lapte
150 de grame de zahăr
2 grame de sare
10 grame de cacao neîndulcită
3 gălbenuşuri
500 mililitri de smântână
5 mililitri esenţă de vanilie
50 de grame de ciocolată răzuită

Mod de preparare

În mai puţin de 20 de minute puteţi găti un desert delicios pentru cei dragi. Cantităţile ingredientelor sunt suficiente pentru opt porţii. Laptele se pune la fiert la foc mediu, împreună cu zahărul, sarea şi pudra de cacao, amestecând constant.

Imediat ce fierbe, se dă focul la mic. Gălbenuşurile se bat într-un castron separat şi se adaugă treptat o jumătate de ceaşcă de lichid fierbinte. Apoi, amestecul se toarnă înapoi în cratiţa de pe foc. Se amestecă încontinuu, până la îngroşare.

Se ia compoziţia de pe foc şi se adaugă ciocolata răzuită, până când avem un amestec omogen, după care se lasă la răcit, la temperatura camerei, nu la frigider. Odată cu răcirea completă, se poate adăuga smântâna şi vanilia. Compoziţia de îngheţată se aşează în congelator, timp de 4-5 ore.

Îngheţata poate fi ornată cu diferite fructe, după gusturi. Puteţi alege între coacăze, banane, vişine, cireşe, mere, kiwi, sau puteţi adăuga pişcoturi, napolitane ori frişcă. Va ieşi un deliciu!

Vă dorim poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

CARTOFI DELICIOȘI

Cartofi zdrobiți cu ceapă verde și brânză

Să vă spun cât sunt de delicioși? Aproape că nu-mi găsesc cuvintele! Și nu doar atât, acești cartofi zdrobiți la cuptor au și o textură absolut senzațională, cu exteriorul crocant și miezul moale și pufos! În timp ce se coc, bucătăria se umple de un parfum irezistibil. Familionul pofticios nu stă degeaba în acest timp, nuuu! Roiesc toți pe lângă cuptor, cercetând cu nerăbdare prin ușa acestuia, în așteptarea momentului în care vor înfuleca din cartofii fierbinți.

REȚETE ROMÂNEȘTI

Sarmale bătrâneşti cu carne de porc

Sarmalele, un clasic culinar est-european, combină carnea tocată cu orez, ceapă, și condimente, înfășurate în frunze de varză acră, coapte lent cu slănină afumată și bulion de roșii, reflectând o tradiție gastronomică bogată și istorică.

Salată de fasole cu piept de pui

Salata modernă cu piept de pui afumat combină fasolea, ceapa verde, roșiile cherry și alunele, servită cu un sos vinegret aromatizat cu zeamă de lămâie și grapefruit, reprezentând o reinterpretare inovatoare a clasicelor salate de fasole.