Image 1
Image 2

Supă de varză cu ciolan

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un ciolan afumat mai mic (6-700 g), 500 g varză murată măruntă, sau eventual frunze mărunțite ulterior, un morcov, 2 linguri de bulion, o ceapă, ulei, o linguriță de boia de ardei, sare, mărar proaspăt, mărunțit, sau uscat și sfărâmat.

Mod de preparare:

Ciolanul se lasă la înmuiat în apă rece timp de 5-6 ore. Se schimbă apa și se pune la fiert, până când se desprinde de pe os. Se scoate din zeamă, se ia carnea de pe os și se taie bucăți. Ceapa mărunțită se călește într-un pic de ulei, se adaugă boiaua și se stinge cu zeama de la ciolan. Morcovul se pune în supă întreg sau feliat, după gust. Se adaugă varza bine spălată cu apă rece, se condimentează, iar când este aproape fiert se adaugă și carnea. Se pune bulionul în supă, apoi se mai lasă 5-10 minute la fiert. La servire se poate adăuga și smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DELICII DE WEEKEND

Cartofi acordeon cu şuncă şi caşcaval la cuptor

Doamnelor nu-i aşa că nu aveţi chef de gătit? Nici eu! Aşa că vă propunem o reţetă pe cât de simplă şi rapidă, pe atât de delicioasă. Cartofii Hasselback își trag denumirea de la numele restaurantului suedez (Hasselbackens) unde, în Stockholm, în secolul al XVIII/lea au fost gătiți pentru prima dată. Acești “cartofi acordeon” sunt spectaculoși, gustoși și foarte versatili, putând fi asociați cu o sumedenie de alte ingrediente.

IFPLUS RETETE MEXICANE

Mâncare de fasole cu chili

Ești în pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Chili con carne, rețetă mexicană cu carne de vită tocată, fasole roșie și mirodenii. Este un preparat foarte popular în bucătăria mexicană, picant, plin de gust și cu ingrediente accesibile oricui. Acest preparat devine popular în secolul XIX, în San Antonio (Texas), datorită vânzătorilor ambulanți de origine mexicană. Cum se face rețeta de mâncare mexicană chili con carne.