Image 1
Image 2

Salată de sfeclă roșie cu portocale

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O sfeclă roșie crudă, de mărimea unui măr mai mare, o mână de varză albă răzuită, o portocală bine coaptă, câteva fire de ceapă verde, coaja unei jumătăți de lămâi, 2-3 frunze de salată mărunțită sau frunze de păpădie, o bucățică de brânză tofu de mărimea unui ou, ulei de măsline, oțet de vin roșu, sare, un vârf de cuțit de nucșoară răzuită.

Mod de preparare:

Sfecla curățită și spălată se răzuiește pe răzuitoarea cu găuri mari, sau se taie bucăți mai mici sau mai mari, după preferință. Două cepe verzi se mărunțesc, se adaugă varza, salata sau păpădia (se pot folosi chiar și ambele), se răzuiește coaja de lămâie, se condimentează, se stropește cu oțet și cu ulei de măsline și se amestecă. Portocala se curăță, se desface în felii, iar acestea se taie în două. Pe farfurie sau tava în care se va pune pe masă se așează prima dată compoziția de bază, apoi sfelca și bucățile de portocale. Brânza tofu, sfărâmată, se amestecă fie în compoziția de bază, fie se va presăra deasupra salatei înainte de servire, ca ornament. Se servește cu ceapă verde, corn, sau ouă fierte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

chiftelute de vinete

DE SEZON

Chifteluţe de vinete

Alimente şi cantităţile pentru 6 porţii: 800 grame vinete, 100 grame brânză, 50 gr. caşcaval, 2 ouă, 50 gr. făină, 100 gr. ceapă, 200 ml. ulei, 50 gr. salată verde, 10 gr. piper, un vârf cuţit de piper.

Buchet Garni

Buchet Garni

Buchetul Garni este un element clasic în bucătăria franceză, însă ideea de a lega ierburile împreună are rădăcini mult mai adânci în istoria culinară europeană. Conceptul de buchet garni, în forma sa actuală, este documentat pentru prima dată în Franța în secolul al XVII-lea, devenind popular în perioada Iluminismului, când bucătăria începea să fie privită mai mult ca o formă de artă și se punea accent pe rafinamentul tehnicilor culinare.

CONSERVE PE IARNĂ

Zarzavat pentru ciorbe, la borcan (tocătură)

Zarzavat de legume pentru iarnă– aromat, gustos, cu texturi și arome ce se îmbină perfect, rețeta simplă, naturală, fără conservanți. Putem spune că facem și economie la bugetul casei realizând zarvat pentru ciorbe la borcan, căci vara toate aceste legume sunt mult mai ieftine, fiind în plin sezon. În plus, când ai în grădina proprie o mulțime de legume și verdețuri, nu ar fi păcat să nu profiți de faptul că sunt naturale și sunt crescute cu dragoste?