Image 1
Image 2

Omletă cu sparanghel la micul dejun

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

4 ouă, o jumătate de ceapă mai mică, 4 fire de sparanghel (proaspăt sau congelat), o lingură de ulei, sare, piper negru măcinat, o linguriță de delicat de casă, eventual, dacă vă place, o jumătate de ardei gras, sau un ardei iute.

Mod de preparare:

Într-o tigaie de mărime medie (cu diametrul de 16 cm), cu toartă termorezistentă sau detașabilă încingeţi uleiul şi daţi focul la mediu spre mic. Adăugaţi ceapă tăiată felii subţiri şi desfăcută în inele. Sotaţi-o aproximativ două minute, să se înmoaie un pic. Adăugaţi sparanghelul tăiat bucăţele şi căliţi până şi acesta se înmoaie un pic (cam 2 minute dacă e congelat şi 5 minute dacă este proaspăt). Bateţi ouăle cu 1 lingură de apă, sau eventual câteva picături de lapte dulce, sare, piper și delicat după gust. Tunaţi compoziția în tigaia încinsă. Nu amestecaţi omleta, doar lăsaţi-o așa pe foc un minut, două, până când marginile se încheagă. Puneți tigaia în cuptor, la 190 grade C şi coaceți 10 minute. Omleta se servește caldă sau la temperatura camerei.
Dacă doriţi, puteţi adăuga deasupra felii de cașcaval, sau o puteţi stropi cu ulei de dovleac. Se poate servi cu ridichi, date pe răzătoarea mare şi amestecate cu puţin ulei de dovleac.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Ciorba de miel aromată cu tarhon

Ciorba de miel aromată cu tarhon

Această rețetă, cu origini în Ungaria și Ardeal, este o alegere populară pentru masa de Paște, grație combinației armonioase între gustul delicat al cărnii de miel și aroma distinctivă a tarhonului.

Maafe, tocană africană de arahide

Maafe, tocană africană cu arahide

Această tocană tradițională, denumită ocazional și sos sau supă, este savurată în Africa de Vest și Centrală, dar se crede că își are originea printre oamenii Bambara din Mali. Vine în numeroase variante regionale, dar fiecare versiune este creată cu alune prăjite care sunt măcinate în făină și fac sosul de bază al felului de mâncare.

Sandvișuri gratinate la cuptor

APERITIVE

Sandvișuri gratinate la cuptor cu cașcaval și ouă

Căutați o idee de gustare caldă, simplă și extrem de gustoasă? Aceste sandvișuri gratinate la cuptor cu cașcaval și ouă sunt soluția perfectă, fiind ideale pentru micul dejun, pauza de prânz sau chiar pentru o cină rapidă. Acest preparat versatil vă permite să experimentați cu diverse umpluturi, transformând resturile din frigider într-o masă delicioasă și reconfortantă.