Image 1
Image 2

Ciorba de miel aromată cu tarhon

Ciorba de miel aromată cu tarhon
Această rețetă, cu origini în Ungaria și Ardeal, este o alegere populară pentru masa de Paște, grație combinației armonioase între gustul delicat al cărnii de miel și aroma distinctivă a tarhonului.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Ingrediente:

400 g carne de miel, tăiată cuburi
1 lingură untură sau ulei de floarea soarelui
1 ceapă medie, tocată fin
1 cățel de usturoi, zdrobit
2 morcovi medii, tăiați cubulețe
2 păstârnaci medii, tăiați cubulețe
1 cartof mediu, tăiat cubulețe
Jumătate de cană de mazăre
3-4 fire de tarhon proaspăt sau 1 lingură tarhon uscat, tocat
150 ml smântână acră
100 ml smântână lichidă pentru gătit
1 lingură făină
2 litri de apă
2 frunze de dafin
Sare și piper după gust

 

 

Ciorba de miel aromată cu tarhon
Ciorba de miel aromată cu tarhon

 

 

Instrucțiuni:

Într-o oală, căliți carnea de miel în untură sau ulei timp de 1-3 minute pe foc mare.
Adăugați ceapa și usturoiul, continuând să căliți până ce ceapa devine translucidă.
Turnați apa în oală, condimentați cu sare, piper și adăugați frunzele de dafin. Reduceți flacăra la mic.
Când carnea începe să se înmoaie, adăugați legumele tăiate și mazărea, lăsând să fiarbă până când carnea este complet gătită, aproximativ 2 ore și jumătate.

Într-un bol separat, amestecați smântâna acră cu făina. Încorporați treptat ciorba caldă în amestec, pentru a evita coagularea, până când obțineți o consistență lichidă. Adăugați acest amestec în oală, amestecând continuu.
Introduceți smântâna de gătit amestecată cu tarhonul tocat în ciorbă, aducând la un ultim clocot înainte de a opri focul.

 

 

Ciorba de miel aromată cu tarhon
Ciorba de miel aromată cu tarhon

 

Serviți ciorba fierbinte, eventual cu un strop de suc de lămâie, alături de pâine proaspătă.

 

 

Ciorba de miel aromată cu tarhon
Ciorba de miel aromată cu tarhon

 

 

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 155 minute

Timp total: 165 minute

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE DE SĂRBĂTORI

Cotlet de porc crestat şi umplut

Lăsați-vă seduși de promisiunea unei experiențe culinare de neuitat, unde suculența cotletului de porc se îmbină armonios cu aromele intense ale baconului afumat, răsfățându-vă simțurile cu fiecare înțepătură de furculiță în această capodoperă culinară.