Ingrediente:
400 g carne de miel, tăiată cuburi
1 lingură untură sau ulei de floarea soarelui
1 ceapă medie, tocată fin
1 cățel de usturoi, zdrobit
2 morcovi medii, tăiați cubulețe
2 păstârnaci medii, tăiați cubulețe
1 cartof mediu, tăiat cubulețe
Jumătate de cană de mazăre
3-4 fire de tarhon proaspăt sau 1 lingură tarhon uscat, tocat
150 ml smântână acră
100 ml smântână lichidă pentru gătit
1 lingură făină
2 litri de apă
2 frunze de dafin
Sare și piper după gust
Instrucțiuni:
Într-o oală, căliți carnea de miel în untură sau ulei timp de 1-3 minute pe foc mare.
Adăugați ceapa și usturoiul, continuând să căliți până ce ceapa devine translucidă.
Turnați apa în oală, condimentați cu sare, piper și adăugați frunzele de dafin. Reduceți flacăra la mic.
Când carnea începe să se înmoaie, adăugați legumele tăiate și mazărea, lăsând să fiarbă până când carnea este complet gătită, aproximativ 2 ore și jumătate.
Într-un bol separat, amestecați smântâna acră cu făina. Încorporați treptat ciorba caldă în amestec, pentru a evita coagularea, până când obțineți o consistență lichidă. Adăugați acest amestec în oală, amestecând continuu.
Introduceți smântâna de gătit amestecată cu tarhonul tocat în ciorbă, aducând la un ultim clocot înainte de a opri focul.
Serviți ciorba fierbinte, eventual cu un strop de suc de lămâie, alături de pâine proaspătă.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 155 minute
Timp total: 165 minute
Fii primul care comentează