Image 1
Image 2

Ruladă de brânză în bacon

Dacă ai nevoie de un aperitiv gustos și arătos, dar vrei să-l faci foarte repede și fără efort, acesta rulada cu șuncă și cașcaval este o idee foarte bună. Cu cateva ingrediente in plus sau in minus va iesi o bunatate care va disparea imediat, desigur !! Daca faceti rulourile un pic mai mici poate fi un excelent aperitiv festiv dar si un fel principal alaturi de o garnitura la alegere.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

600 g de bacon feliat subțire, 1 kg de brânză de vaci, 4 linguri de făină, 4 ouă, o legătură de frunze de mărar sau un plic de pulbere de mărar uscat, 4 căței de usturoi, sare, un vârf de cuțit de zahăr (nu în mod obligatoriu)

Mod de preparare:

Într-un bol se pune brânza și făină. Amestecăm cu ajutorul unui mixer, pe urmă adăugăm ouăle și mărarul tăiat mărunt. Amestecăm totul foarte bine până la omogenizare. Adăugăm usturoiul zdrobit, condimentăm cu sare și piper și amestecăm foarte bine. Din umplutura pregătită anterior, formăm biluțe sau batonașe cât încape într-un pumn. Dacă vrem să aibă forme de biluțe, atunci din două felii de bacon formăm o cruce. În mijloc, adăugăm o bilă de umplutură, pe urmă o acoperim cu marginile rămase libere. Procedăm la fel cu restul de umplutură și de felii de bacon, sau dacă le facem batonașe, pur și simplu le rulăm. Prăjim pachețelele într-o tigaie încinsă cu ulei, sau le ungem cu puțin ulei, le așezăm pe o tavă antiaderentă, ori în formă de muffin și dăm la cuptorul preîncălzit, timp de 20-25 de minute.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Coliva: O Rețetă de Suflet cu Origini Sacre

COLIVA: De la rădăcini agrare la simbolul învierii în tradiția creștină

Originea colivei se pierde în adâncul tradițiilor creștine ortodoxe și catolice, fiind strâns legată de practicile de comemorare ale celor decedați. Se crede că obiceiul preparării și oferirii colivei datează din primele secole creștine, având rădăcini în tradițiile agrare pre-creștine, când grâul, simbol al vieții și învierii, era folosit în ritualuri pentru fertilitate și recolta bogată.

Spritzer

Spritzer

Spritzerul ușor și spumant este o băutură răcoritoare făcută cu o combinație de vin alb și sifon. Deși există o poveste despre posibila sa origine maghiară, este de obicei respinsă ca o legendă, iar majoritatea surselor susțin că are originea în Austria secolului al XIX-lea, când a fost inventat ca o modalitate de a crea vin spumant.