Image 1
Image 2
Acasa
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

2 morcovi de soi dulce, de mărime potrivită, un măr, 2 ouă (în zilele de post se poate și fără ouă), două căni de făină albă, 1 pliculeț de praf de copt, o jumătate de cană de ulei de floarea soarelui, o cană de zahăr, scorțișoară pudră și ghimbir praf după gust.

Mod de preparare

Morcovii și mărul se curăță, se spală și se dau pe răzătoarea măruntă. Ouăle se mixează bine cu zahărul, până când spuma devine albicioasă, spumoasă și omogenă, apoi se adaugă uleiul și făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă bine și se încorporează apoi morcovii și mărul, adăugând la aluat inclusiv zeama pe care acestea au lăsat-o la răzuire. Se toarnă compoziția în tavă de chec unsă în prealabil cu un pic de ulei, margarină sau unt și tapetată cu făină. Se dă la cuptorul preîncălzit și se coace aproximativ 30 de minute. După ce se răcește se poate orna cu ciocolată topită, zahăr pudră, ciocolată și fulgi colorați de cocos sau cu alte glazuri.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Tarta cu cireșe

DESERT

Tarta cu cireșe: Răsfățul verii

Savurați gustul verii cu o delicioasă Tarta cu Cireșe, perfectă pentru zilele călduroase, întâlnirile de duminică în familie sau petrecerile cu prietenii în grădină sau pe terasă. Această tarta combină dulceața cireșelor cu un aluat fraged, făcând-o desertul ideal pentru orice ocazie.

Pulpe de pui umplut cu ciuperci

Am incercat mai multe variante de piept de pui umplut si, dintre toate, aceasta mi-a placut cel mai mult. Amestecul de ciuperci, patrunjel si cascaval este o bunatate, iar faptul ca pieptul este in strat subtire, il face mai putin sec si lasa mai mult loc umpluturii.

ARHIVA CU REȚETE CULINARE POESIS

Sparanghel la Grătar

Această rețetă ușoară de sparanghel la grătar necesită doar câteva ingrediente și este garnitura perfectă, ușoară și sănătoasă. Iubesc  sparanghelul învelit în bacon , dar această rețetă de sparanghel la grătar e excelentă si așa simplă! Îți împărtășesc câteva trucuri și sfaturi rapide, astfel încât să poți face sparanghelul perfect la grătar de fiecare dată.