Image 1
Image 2

Prăjitură cu cocos și vanilie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Pentru blaturi: 150 g margarină, 150 g de zahăr pudră, un plic de praf de copt, o lingură de smântână, 2 linguri de cacao, 300 g făină, un ou.

Pentru cremă: 6 gălbenuşuri de ouă, 2-3 linguri de făină, 300 ml de lapte, 1-2 plicuri de zahăr vanilat, 200 g de margarină fină, 200 g de zahăr.

Pentru crema de cocos: 6 albuşuri de ouă, 200 g de zahăr, 200 g de nucă de cocos

Mod preparare:

Se amestecă bine toate ingredientele pentru aluat şi se împarte în două. Se întinde o parte din aluat între două foi de plastic, se aşază în tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină sau cu hârtie de copt. Peste aceasta se aşează crema de cocos care se face astfel: Albuşurile se bat spumă tare, se adaugă zahărul şi se mixează până acesta este topit complet, se adaugă nuca de cocos şi se omogenizează compoziţia. Peste crema de cocos se aşează cea de-a doua foaie. Se dă la cuptor pentru 20-25 min la 180 de grade C, iar după ce se scoate, se lasă la răcit.
Se mixează bine ingredientele pentru cremă şi se pun la baie de aburi până când se îngroaşă, apoi se lasă să se răcească. Se mixează margarină, adăugându-se câte o lingură din compoziţia fiartă. Peste blatul răcit se aşază în strat uniform crema, deasupra se poate pune frișcă, ciocolată topită sau rasă, ori se presară nucă de cocos.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Spritzer

Spritzer

Spritzerul ușor și spumant este o băutură răcoritoare făcută cu o combinație de vin alb și sifon. Deși există o poveste despre posibila sa origine maghiară, este de obicei respinsă ca o legendă, iar majoritatea surselor susțin că are originea în Austria secolului al XIX-lea, când a fost inventat ca o modalitate de a crea vin spumant.

Ciorba de miel aromată cu tarhon

Ciorba de miel aromată cu tarhon

Această rețetă, cu origini în Ungaria și Ardeal, este o alegere populară pentru masa de Paște, grație combinației armonioase între gustul delicat al cărnii de miel și aroma distinctivă a tarhonului.