Image 1
Image 2

Supă cremă de țelină

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 grame de țelină, 50 grame de unt, 100 grame de cașcaval, 100 grame de ceapă, 100 grame de praz, 150 grame de cartofi, 20 grame de făină, 200 ml de lapte, o linguriță mică de sare.

Mod de pregătire:

Se curăță țelina, ceapa și prazul, se spală, se taie în bucăți potrivite și se pun la fiert, la foc în 2 litri de apă rece. Când s-au înmuiat pe jumătate se adaugă cartofii curățați, spălați și tăiați în patru. Când ingredientele s-au fiert se strecoară, dar se păstrează și zeama. Zarzavaturile se dau prin sită sau cu ajutorul blenderului se toacă până când se obține o pastă, se adaugă zeama împreună cu îngroșeala obținută din făina amestecată cu laptele. Se potrivește de sare, iar după cinci minute de fiert la foc blând se pune untul și cașcavalul ras. Se servește cu crutoane de pâine prăjită, crochete de cartofi, saleuri, eventual cu bacon rumenit și sfărâmat, ori presărat cu verdețuri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Rețetă de iaurt făcut în casă

Rețetă de iaurt făcut în casă

Iaurtul, unul dintre cele mai vechi alimente fermentate, a fost descoperit accidental în piei de animale și a devenit popular la nivel mondial datorită beneficiilor sale pentru sănătate, fiind produs și consumat în diferite forme în întreaga lume.