Image 1
Image 2
Acasa

Papricaș de pui cu prune uscate

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g carne de pui dezosată (pulpe sau piept), 200 g de prune uscate, o ceapă, circa 50 g unt (sau eventual ulei), sare, piper, boia, o linguriță mică de scorțișoare pudră, o lingură de miere (nu în mod obligatoriu), orez sau arpacaș pentru garnitură, pătrunjel verde, sau ardei iute pentru ornat.

Mod de preparare:

Prunele se spală și se pun circa 2 ore la înmuiat. Carnea se taie fâșii și se spală. Ceapa mărunțită se călește în unt (sau ulei), apoi se adaugă carnea. Se prăjește până când începe să prindă o crustă albicoasă, apoi se condimentează cu boia (foarte puțină), sare și piper. Se adaugă prunele strecurate în prealabil, se amestecă, apoi se condimentează și cu scorțișoară. Se mai călesc așa puțin, apoi se sting cu apă, apoi operațiunea se repetă, până când carnea se înmoaie. După ce se ia de pe foc și se răcește puțin, se adaugă și mierea. Se servește cu garnitură de orez sau arpacaș și având în vedere cavalcada de gusturi, se ornează cât mai colorat.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE ITALIENE

Paste cu pesto și conopidă

Am luat acest fel de mâncare dintr-o carte de bucate. La început nu am vrut să o gătesc pentru că m-am gândit: conopida și pesto de roșii nu merg deloc împreună. Nu sunt specialist în combinații de alimente dar această combinație e extraordinară.

Varză cu carne muntenească

REȚETE ROMÂNEȘTI

Varză cu carne muntenească

Varza acră cu carne de porc sau vită este o mâncare tradițională, gătită lent și finisată cu smântână pentru cremozitate. Perfectă pentru zilele reci, oferă o combinație reconfortantă de savoare și textură.