Image 1
Image 2

Papricaș de pui cu prune uscate

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g carne de pui dezosată (pulpe sau piept), 200 g de prune uscate, o ceapă, circa 50 g unt (sau eventual ulei), sare, piper, boia, o linguriță mică de scorțișoare pudră, o lingură de miere (nu în mod obligatoriu), orez sau arpacaș pentru garnitură, pătrunjel verde, sau ardei iute pentru ornat.

Mod de preparare:

Prunele se spală și se pun circa 2 ore la înmuiat. Carnea se taie fâșii și se spală. Ceapa mărunțită se călește în unt (sau ulei), apoi se adaugă carnea. Se prăjește până când începe să prindă o crustă albicoasă, apoi se condimentează cu boia (foarte puțină), sare și piper. Se adaugă prunele strecurate în prealabil, se amestecă, apoi se condimentează și cu scorțișoară. Se mai călesc așa puțin, apoi se sting cu apă, apoi operațiunea se repetă, până când carnea se înmoaie. După ce se ia de pe foc și se răcește puțin, se adaugă și mierea. Se servește cu garnitură de orez sau arpacaș și având în vedere cavalcada de gusturi, se ornează cât mai colorat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Ciorbă țărănească de porc

REȚETE ROMÂNEȘTI

Ciorbă țărănească de porc cu legume

Această ciorbă bogată și aromată este ideală pentru a fi servită fierbinte, acompaniată de smântână sau un strop de oțet pentru un plus de gust. O combinație perfectă de carne suculentă și legume crocante, această rețetă îmbină tradiția culinară românească cu aromele autentice ale gospodăriei tradiționale.