Image 1
Image 2
Acasa

Ruladă de mămăligă în bacon

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

200 g de făină de mălai, 250 g de brânză burduf (de oaie), 1-2 linguri de smântână 100 g șunculiță afumată, circa 200 g bacon afumat, feliat scubțire, sare, piper, 2-3 linguri de ulei, smântână sau cașcaval pentru ornat.

Mod de preparare:

Șunculița se taie cubulețe mărunte și se rumenește ușor în ulei încins, se strecoară și se lasă să se scurgă. Brânza burduf se amestecă cu puțină smântână, cât să nu fie sfărâmicioasă. După ce șunculița se răcește se amestecă cu pasta de brânză și dacă brânza nu e suficient de sărată se mai sărează puțin. Se prepară o mămăligă de consistență medie. După ce se răcește puțin, însă doar cât să poată fi formată cu mâna, se ia o lingură mare de mămăligă, se întinde în palmă, la mijloc se pune o lingură de cremă de brânză și se formează din ea un batonaș, care se rulează în bacon. Operațiunea se repetă până când ingredientele se termină. Apoi, ruladele astfel obținute se așează pe o tavă căptușită cu hârtie de copt și se presară cu puțin piper. Se dă la cuptorul preîncălzit și se lasă la foc mare, până când baconul se rumenește, dar ruladele se pot rumeni și la grătar. Dacă doriți să ornați cu cașcaval acesta se presară imediat după ce se scoate de la cuptor, iar dacă serviți cu smântână, aceasta se adaugă când rulada nu mai e fierbinte.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

RETETE PENTRU REVELION

Știucă umplută

Am găsit o știucă frumoasă, de 2,7 kg, nu am stat pe gânduri, am luat-o imediat. Direct de la sursă, de la Fish Market de pe Bdul. Cloșca, proaspătă, a fost o adevărată mană cerească. Păcat ca nu am găsit mai multe. Am luat și un șalău micuț, de aproape 1 kg, caraș mare, cam la 1 kg bucată, dulce și gustos (3 bucăți) și 3 novaci mari, de 6 kilograme bucata. Bună marfă și mai ales, extrem de proaspătă.

ANSP recomandă: Evitați excesul alimentar și asigurați siguranța alimentară de Paști

Evitați excesul alimentar și asigurați siguranța alimentară de Paști

ANSP recomandă evitarea excesului alimentar și respectarea practicilor de siguranță alimentară în timpul Sărbătorilor Pascale, oferind sfaturi pentru o tranziție sănătoasă de la dieta vegetariană la cea animalieră și subliniind importanța alegerii și preparării corecte a produselor tradiționale.