Image 1
Image 2

DESERT

Chec cu piersici, ca la bunica

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Această rețetă tradițională de prăjitură cu piersici reflectă o combinație armonioasă între dulceața fructelor și o crustă fragedă, oferind o experiență culinară memorabilă. Originile sale se pierd în tradițiile culinare ale multor culturi, unde folosirea fructelor proaspete în deserturi a fost întotdeauna apreciată pentru capacitatea de a echilibra gusturile și texturile.

 

Prin amestecul de făină, unt, și zahăr pentru aluat, împreună cu adăugarea de ou care ajută la legarea și îmbunătățirea texturii, se creează baza perfectă pentru a susține generoasa umplutură de piersici aromate, accentuată de notele citrice și condimentele calde precum scorțișoara și nucșoara. Această rețetă, coaptă până la perfecțiune, reprezintă o simbioză între rustic și rafinament, aducând în prim-plan bogăția gusturilor naturale.

 

 

 

 

 

Ingrediente:

Un pachet de unt, puțină sare, un plic de praf de copt, 200 g de zahăr, 300 g de făină, un ou. Pentru umplutură: 7-8 piersici mari curățate de coajă și tăiate în cubulețe, 2 linguri de suc de lămâie, 50 g de făină, 200 g de zahăr, puțină sare, scorțișoară pudră și un vârf de cuțit de nucșoară

 

 

 

Mod de preparare:

Pentru aluat: Amestecați făina, zahărul, praful de copt și sarea. Tăiați untul cubulețe mici și adăugați în amestecul de ingrediente uscate. Frământați cu degetele până când obțineți un aluat cu textura grunjoasă. Adăugați oul bătut ușor și continuați să amestecați până când se va încorpora bine în aluat. Așezați cu mâna jumătate din aluat la baza unei tăvi rotunde sau pentru chec și presați puțin. Puneți restul de aluat în frigider cât pregătiți umplutura. Stropiți piersicile tăiate cubulețe cu sucul de lămâie și adăugați peste ele făina, zahărul, sarea și mirodeniile amestecate în prealabil. Amestecați bine și întindeți toată umplutura peste aluatul din tavă. Fărămițați restul de aluat peste stratul de piersici. Dați tava la cuptorul preîncălzit la 220 grade C. Coaceți prăjitura 45 de minute și lăsați-o să se răcească bine înainte să o tăiați.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DELICII DE WEEKEND

Cartofi acordeon cu şuncă şi caşcaval la cuptor

Doamnelor nu-i aşa că nu aveţi chef de gătit? Nici eu! Aşa că vă propunem o reţetă pe cât de simplă şi rapidă, pe atât de delicioasă. Cartofii Hasselback își trag denumirea de la numele restaurantului suedez (Hasselbackens) unde, în Stockholm, în secolul al XVIII/lea au fost gătiți pentru prima dată. Acești “cartofi acordeon” sunt spectaculoși, gustoși și foarte versatili, putând fi asociați cu o sumedenie de alte ingrediente.

Spritzer

Spritzer

Spritzerul ușor și spumant este o băutură răcoritoare făcută cu o combinație de vin alb și sifon. Deși există o poveste despre posibila sa origine maghiară, este de obicei respinsă ca o legendă, iar majoritatea surselor susțin că are originea în Austria secolului al XIX-lea, când a fost inventat ca o modalitate de a crea vin spumant.