Image 1
Image 2
Acasa

Supă de ceapă cu smântână

Supa de ceapă cu smântână combină dulceața cepei caramelizate cu cremozitatea smântânii, oferind o masă reconfortantă, bogată în antioxidanți și nutrienți esențiali.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Supa de ceapă cu smântână își are rădăcinile în bucătăria franceză, cunoscută sub numele de “soupe à l’oignon”. Inițial, era un preparat simplu, accesibil claselor muncitoare, fiind făcută din ingrediente modeste precum ceapa caramelizată, crutoanele și bulionul. Varianta mai bogată, care include smântână, crutoane sau brânză topită deasupra, reprezintă o evoluție a rețetei tradiționale. Această supă a devenit populară la nivel internațional, recunoscută pentru dulceața cepei caramelizate, îmbogățită cu smântână pentru un gust cremos și delicios.

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:

500 g ceapă, 2 linguri de unt, 1 litru bază de supă de carne sau oase de vită, 50 ml vin alb, o crenguță de cimbru, un ardei gras, sare, piper măcinat, cașcaval răzuit, 250 g de smântână groasă.

Mod de preparare:

Ceapa curățată, spălată, se mărunțește bine și se călește în unt până devine aurie, apoi se stinge cu supa de carne și se adaugă cimbrul și ardeiul tăiat fâșii. Se condimentează cu sare, piper și se lasă să fiarbă la foc mic până când bucățile de ceapă nu se mai recunosc în supă. Se mai poate adăuga o roșie tăiată mărunt, dar aceasta nu în mod obligatoriu. Înainte de a lua supa de pe foc se adaugă vinul și smântâna, care se amestecă în prealabil cu câteva linguri de zeamă fierbinte. La servire se poate îmbogăți cu crutoane, pâine prăjită cu ouă, bacon rumenit sau chiar cu carnea folosită pentru prepararea bazei de supă, apoi deasupra se presară cașcavalul, sau frunze de mărar ori ceapă verde mărunțită.

 

 

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ARHIVA CU REȚETE CULINARE POESIS

Sparanghel la Grătar

Această rețetă ușoară de sparanghel la grătar necesită doar câteva ingrediente și este garnitura perfectă, ușoară și sănătoasă. Iubesc  sparanghelul învelit în bacon , dar această rețetă de sparanghel la grătar e excelentă si așa simplă! Îți împărtășesc câteva trucuri și sfaturi rapide, astfel încât să poți face sparanghelul perfect la grătar de fiecare dată.

Salată de fasole cu piept de pui

Salata modernă cu piept de pui afumat combină fasolea, ceapa verde, roșiile cherry și alunele, servită cu un sos vinegret aromatizat cu zeamă de lămâie și grapefruit, reprezentând o reinterpretare inovatoare a clasicelor salate de fasole.

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

FAST FOOD

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

Aceste sandwichuri de pita cu friptură de vită și rucola reprezintă combinația ideală între savoare și nutriție, fiind perfecte pentru un prânz sățios sau un aperitiv consistent. Sosul de muștar Dijon și miere adaugă o notă dulce-piccantă, echilibrând perfect gusturile.