Image 1
Image 2

Supă de ceapă cu smântână

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g ceapă, 2 linguri de unt, 1 litru bază de supă de carne sau oase de vită, 50 ml vin alb, o crenguță de cimbru, un ardei gras, sare, piper măcinat, cașcaval răzuit, 250 g de smântână groasă.

Mod de preparare:

Ceapa curățată, spălată, se mărunțește bine și se călește în unt până devine aurie, apoi se stinge cu supa de carne și se adaugă cimbrul și ardeiul tăiat fâșii. Se condimentează cu sare, piper și se lasă să fiarbă la foc mic până când bucățile de ceapă nu se mai recunosc în supă. Se mai poate adăuga o roșie tăiată mărunt, dar aceasta nu în mod obligatoriu. Înainte de a lua supa de pe foc se adaugă vinul și smântâna, care se amestecă în prealabil cu câteva linguri de zeamă fierbinte. La servire se poate îmbogăți cu crutoane, pâine prăjită cu ouă, bacon rumenit sau chiar cu carnea folosită pentru prepararea bazei de supă, apoi deasupra se presară cașcavalul, sau frunze de mărar ori ceapă verde mărunțită.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Rețetă lapte de bou

Rețetă lapte de bou. Una dintre cele mai cunoscute rețete tradiționale este cea a laptelui de bou. Deși denumirea pare ușor ciudată, gustul este unul pe care îl vei ține minte toată viața! Acest preparat este extrem de simplu de făcut, nu necesită mult timp în bucătărie și ai nevoie doar de trei ingrediente.

Cartodi scazuti, cu carnati

Cartofi cu cârnați afumați și aromă de ardei

Această rețetă tradițională aduce împreună savoarea cârnaților afumați cu bogăția cartofilor și prospețimea legumelor pentru a crea un fel de mâncare reconfortant, perfect pentru orice masă în familie.