Image 1
Image 2

Înghețată de pepene cu miere

Îngheţată de pepene cu miere
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g de miez de pepene galben, 400 ml de frișcă lichidă, 150 g de mascarpone (cașcaval cremă), miere după gust, o linguriță de cardamom (condiment exotic), 2-3 linguri de rom, sau câteva picături de esență de rom.

Mod de preparare:

Pepenele galben și mascarpone se mixează până devine o pastă omogenă fină. La achiziționare se alege un pepene cât mai aromat (se simte după miros) și cât mai portocaliu, cât mai frumos colorat. Frișca se bate spumă, apoi cele două se amestecă, se adaugă cardamomul, mierea și romul sau esența. Se mai bate 3-4 minute cu mixerul, sau se amestecă 30 minute cu aparatul pentru înghețată. Dacă nu aveți un astfel de aparat, amestecați cu mixerul, după ce este gata, timp de 3 ore se mai lasă la congelator. La servire se ornează cu spumă de frișcă, cu bucăți de pepene galben sau alte fructe și cu frunzulițe de mentă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE RUSEȘTI

Carne de vită rusească Stroganoff

Datează de la mijlocul secolului al XIX-lea și poartă numele unui membru al familiei Stroganov, care erau un grup de negustori și proprietari ruși de mare succes: cei mai bogați oameni de afaceri din Rusia țaristă.

Tarta cu cireșe

DESERT

Tarta cu cireșe: Răsfățul verii

Savurați gustul verii cu o delicioasă Tarta cu Cireșe, perfectă pentru zilele călduroase, întâlnirile de duminică în familie sau petrecerile cu prietenii în grădină sau pe terasă. Această tarta combină dulceața cireșelor cu un aluat fraged, făcând-o desertul ideal pentru orice ocazie.

REȚETE DE SĂRBĂTORI

Cotlet de porc crestat şi umplut

Lăsați-vă seduși de promisiunea unei experiențe culinare de neuitat, unde suculența cotletului de porc se îmbină armonios cu aromele intense ale baconului afumat, răsfățându-vă simțurile cu fiecare înțepătură de furculiță în această capodoperă culinară.