Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

REȚETE DE SĂRBĂTORI

Cotlet de porc crestat şi umplut

Lăsați-vă seduși de promisiunea unei experiențe culinare de neuitat, unde suculența cotletului de porc se îmbină armonios cu aromele intense ale baconului afumat, răsfățându-vă simțurile cu fiecare înțepătură de furculiță în această capodoperă culinară.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Pentru a vă răsfăța papilele gustative cu o experiență culinară desăvârșită, vă propunem o rețetă minunată de cotlet de porc umplut, care aduce împreună savoarea suculentă a cărnii de porc, îmbogățită cu un mix de arome și texturi variate. Această delicatesă este pregătită folosind ingrediente de calitate, alese cu grijă pentru a vă oferi un gust inconfundabil și o prezentare impresionantă.

 

 

 

 

 

Ingrediente:

O bucată de cotlet dezosat şi degresat de circa 1 kg, 12 feliuţe subţirele de bacon sau cârnaţi afumaţi tăiaţi feliuţe subţiri, 12 felii de caşcaval mai uscat (numărul de felii variază în funcţie de mărimea bucăţii de cotlet), o ceapă, 2 roşii, un ardei gras, cât mai cărnos şi cât mai frumos colorat, sare, piper, un vârf de cuţit de nucşoară, ulei de măsline.

 

 

 

 

Mod de preparare:

Cotletul se spală şi se crestează la circa 1-1,5 cm. Se prepară un amestec de condimente dintr-o linguriţă de sare, ceva mai puţin piper şi nucşoară, iar cu acest amestec se condimentează cotletul, la fiecare tăietură. Ceapa şi roşiile se taie felii subţiri. Se pune în fiecare crestătură câte o felie de bacon sau 3-4 feliuţe de cârnaţi, una de caşcaval, câteva feliuţe de ceapă, câteva de roşii, iar apoi se acoperă fiecare buzunăraş cu câte o felie de ardei gras. Cotletul astfel umplut se împachetează în folie de aluminiu şi se dă la cuptor. Peste 40 de minute folia se desface, se stropeşte cu o lingură-două de ulei de măsline şi se mai coace până când se rumeneşte frumos. Se lasă puţin să se răcească şi să se lege. Se feliază oblic, astfel încât feliile să aibă formă de creastă de cocoş. Se serveşte cu, sau fără garnitură.

 

 

Această rețetă transformă un simplu cotlet de porc într-o operă de artă culinară, promițând o experiență de neuitat pentru toți cei care îi vor gusta savoarea.

 

 

 

Citește și:

 

Pulpe de pui umplut cu ciuperci

 

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE ITALIENE

Paste cu pesto și conopidă

Am luat acest fel de mâncare dintr-o carte de bucate. La început nu am vrut să o gătesc pentru că m-am gândit: conopida și pesto de roșii nu merg deloc împreună. Nu sunt specialist în combinații de alimente dar această combinație e extraordinară.

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

Devenită o alternativă sănătoasă și delicioasă la tradiționalele preparate de Paște, această mâncare de conopidă de post impresionează prin simplitatea și versatilitatea sa. Ideală pentru cei care doresc să îmbogățească masa festivă cu o opțiune vegetariană, această rețetă valorifică la maximum gustul natural al conopidei, oferind un fel de mâncare nutritiv și ușor de preparat.

CARTOFI DELICIOȘI

Cartofi zdrobiți cu ceapă verde și brânză

Să vă spun cât sunt de delicioși? Aproape că nu-mi găsesc cuvintele! Și nu doar atât, acești cartofi zdrobiți la cuptor au și o textură absolut senzațională, cu exteriorul crocant și miezul moale și pufos! În timp ce se coc, bucătăria se umple de un parfum irezistibil. Familionul pofticios nu stă degeaba în acest timp, nuuu! Roiesc toți pe lângă cuptor, cercetând cu nerăbdare prin ușa acestuia, în așteptarea momentului în care vor înfuleca din cartofii fierbinți.