Image 1
Image 2

Ciorbă de păstăi cu perișoare sau cârnați

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

400 g de fasole verde, 300 g de carne tocată de porc, o ceapă, un cățel de usturoi, 2 morcovi, o lingură de ulei, un ou, o lingură de pesmet, sare, piper, boia de ardei dulce, bază pentru mâncăruri (delicat de casă), o legătură de pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Carnea tocată se amestecă cu pesmetul și oul, se condimentează cu sare, piper și delicat. Ceapa și usturoiul se mărunțesc și se călesc în ulei, până când devin sticloase. Se adaugă o linguriță de boia, se stinge cu circa 1,5 litri de apă, se adaugă morcovii tăiați felii subțiri, iar după ce începe să clocotească se adaugă și fasolea verde curățată și bucățită. Se condimentează după gust, iar când păstăii s-au fiert pe jumătate, din pasta anterior pregătită se formează perișoare și se fierbe până când toate ingredientele se înmoaie. Dacă nu aveți acasă carne, perișoarele se pot înlocui cu câtnați. Ciorba se servește presărată cu pătrunjel verde mărunțit, sau eventual cu adaos de smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Rețeta de pui Marengo

REȚETE FRANȚUZEȘTI

Reteta preferată a lui Napoleon: Puiul Marengo

Napoleon Bonaparte este cunoscut pentru multe lucruri, dar când vine vorba de mâncarea sa preferată, istoria ne spune că era un om cu gusturi relativ simple pentru statutul său. Una dintre mâncărurile despre care se spune că îi plăcea mult era “Puiul Marengo”. Această mâncare a fost creată în urma bătăliei de la Marengo, când bucătarul său, Dunand, a fost forțat să improvizeze o masă cu ingredientele disponibile după victoria franceză asupra austriecilor în 1800.

ÎNCEARCĂ REȚETA

Ciorbă de varză cu afumătură sau Zamă de curechi cu afumătură

Rețeta de ciorbă de varză dulce cu afumătură este o rețeta veche ce păstrează multe amintiri din copilărie. Mie îmi place să-i spun Zamă de curechi cu afumătură exact așa cum îi spunea și bunica mea. Tradițională în Ardeal, deosebit de gustoasă și consistentă cu miresme apetisante poate să țină loc și de felul doi atunci când timpul este limitat și trebuie să pregătim ceva pentru prânz.