Image 1
Image 2

Ciorbă de păstăi cu perișoare sau cârnați

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

400 g de fasole verde, 300 g de carne tocată de porc, o ceapă, un cățel de usturoi, 2 morcovi, o lingură de ulei, un ou, o lingură de pesmet, sare, piper, boia de ardei dulce, bază pentru mâncăruri (delicat de casă), o legătură de pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Carnea tocată se amestecă cu pesmetul și oul, se condimentează cu sare, piper și delicat. Ceapa și usturoiul se mărunțesc și se călesc în ulei, până când devin sticloase. Se adaugă o linguriță de boia, se stinge cu circa 1,5 litri de apă, se adaugă morcovii tăiați felii subțiri, iar după ce începe să clocotească se adaugă și fasolea verde curățată și bucățită. Se condimentează după gust, iar când păstăii s-au fiert pe jumătate, din pasta anterior pregătită se formează perișoare și se fierbe până când toate ingredientele se înmoaie. Dacă nu aveți acasă carne, perișoarele se pot înlocui cu câtnați. Ciorba se servește presărată cu pătrunjel verde mărunțit, sau eventual cu adaos de smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with