Image 1
Image 2

Cazul Bălășoiu, imens prejudiciu de imagine pentru PSD

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Dintr-un eveniment ce părea mai degrabă o glumă, cazul deputatului acuzat că a întreținut relații sexuale cu un minor, cu un băiat nu cu o fată, riscă să-i aducă PSD-ului un prejudiciu de imagine încă greu de cuantificat. Dacă era vorba despre un parlamentar de la USR, de la AUR, ba chiar de la PNL, mai treacă-meargă, dar PSD trece drept partidul care apără morala creștină, valorile familiei tradiționale etc.

După cazul acestui personaj, fost primar, ajuns deputat social democrat, partidul lui Marcel Ciolacu nu va mai fi același PSD cunoscut de toată lumea. Partidul a fost infectat din toate punctele de vedere, grupul lui Bălășoiu chefuia, oamenii din cercul său se destrăbălau, aveau bani pentru a-și împlini cele mai sofisticate dorințe trupești.
De acum înainte PSD nu mai poate pretinde că este ceea ce nu este. Cade și vălul de pe chipul neprihănit al dosarelor de cadre cu care se l[uda până deunăzi.

Cazul parlamentarului homosexual afectează fundația partidului al cărui bazin electoral este însăși talpa țării. Preluat de Marcel Ciolacu de la Viorica Dăncilă doar cu eticheta de cel mai corupt partid, iată că PSD s-a ales cu un pocinog ce-i va marca identitatea cu atât mai mult cu cât cetățeanul în cauză, deputatul Aurel Bălășoiu, a fost primar de comună timp de 16 ani. Dacă a avut patru mandate își va fi manifestat preferințele sexuale pentru băieți și în comuna pe care o conducea.

Cazul nu este pe persoană fizică. Se vorbește despre un grup de petrecăreți din care făceau parte parlamentari, dar și din guvern. Omul avea legături în zona bisericii având studii de teologie. Că nu a fost niciodată preot contează doar în măsura în care în scandal au fost târâte și fețe bisericești.

Denunțătorul, fost șofer al deputatului, un fel de călugăr sau fost călugăr, a acționat ca un profesionist al unui serviciu de informații, folosind tehnica de înregistrare.

Lucrurile, după cum le prezintă denunțătorul, Cristi Călin, un personaj ciudat, dar inteligent, se leagă între ele. Exmatriculat de la o facultate de teologie, acesta și-a propus să dezvăluie o anumită situație din interiorul bisericii ortodoxe. Marcel Ciolacu l-a catalogat drept o persoană cu probleme medicale, dar atunci de ce l-a exclus imediat pe Aurel Bălășoiu din partid? Tocmai graba cu care deputatul gay a fost exclus din PSD conferă cazului credibilitate. Confruntată și cu alte cazuri de genul acesta, biserica va rezista, dar este afectată și imaginea altei instituții. Primit în audiență de un consilier al președintelui Iohannis, o doamnă, denunțătorul a fost întrebat de aceasta dacă și Marcel Ciolacu este homosexual. Aceeași întrebare a pus-o și despre Liviu Dragnea. În urma acestei întrebări care nu-și avea locul, Marcel Ciolacu ar trebui să reacționeze, eventual cerând demiterea curioasei doamne din echipa președintelui Iohannis.

Cu cât acest caz se va rezolva mai târziu cu atât va fi mai rău pentru PSD. Deputatul Bălășoiu nu vrea să demisioneze din parlament, iar partidul nu-l poate obliga. Pentru că așa este legea. Alina Gorghiu, deși senatoare, a început să strângă semnături pentru demiterea deputatului. Sigur că președinta Senatului începe prin a spune că reacția ei nu are legătura cu politica. Sigur că nu are, mai ales că deputatul Bălășoiu este de la PSD, iar Gorghiu de la PNL. “Este nevoie de o reacție fermă de la cel mai înalt nivel”, mai zice doamna Gorghiu. Adică de la președinție, de la Consiliul Suprem de Apărare a Țării, poate și de la NATO și UE.

Abia după demersul președintei interimare a Senatului cazul este cu adevărat politizat. Deputatul Gabriel Zetea a reacționat prompt amintindu-le liberalilor că partenerii de guvernare au doi primari PNL acuzați de viol și sex cu minori. Ar mai fi ceva de spus: acest gen de evenimente sunt întreținute în atenția opiniei publice de o mână de politicieni, mari amatori de știri senzaționale. De obicei acești politicieni sfârșesc prin a deveni ei înșiși subiectul unor știri senzaționale.

EDITORIAL-DUMITRU-PACURARU

Campania partidelor dominante

Odată cu ultimele înscrieri la birourile electorale se trece într-o nouă etapă a campaniei electorale. Știm cine sunt candidații, cunoaștem partidele și alianțele înscrise în cursa electorală.