Image 1
Image 2
Ciornă automată

REȚETE GRECEȘTI

Vinete gratinate

Iată una dintre acele feluri de mâncare somptuoase care doar te face fericit. Chiar și celor cărora nu le plac vinetele le place acest fel de mâncare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Renunță la toate cunoștințele tale despre gustul obișnuit al vinetelor! Procedeul este următorul: Încălzește cuptorul la 230 de grade Celsius. Taie pulpa vinetei în formă de romb, fără a afecta coaja, aproape până la capăt. Așează vinetele, tăiate în sus, pe o tavă de copt, unse cu ulei și presărate cu sare. Coace timp de 35-40 de minute, întorcând tava la jumătatea timpului. Pentru salsa, călește toate ingredientele, cu excepția pastei de roșii, într-o tigaie timp de 15 minute. Apoi, mixează salsa cu pasta de roșii și aproximativ 110 ml de apă în blender și pune deoparte. Amestecă ingredientele pentru amestecul de brânză într-un castron. Scoate vinetele prăjite din cuptor, unse mai întâi cu salsa fiecare jumătate de vinete, apoi adaugă amestecul de brânză deasupra. Introdu din nou la cuptor pentru 6-8 minute.

 

 

 

Pentru 4 persoane

1,2 kg vinete, tăiate în jumătate
4 linguri ulei de măsline, sare

 

 

Salsa roșie

3 linguri ulei de măsline
15 g unt
150 g ceapa, tocată mărunt
2 căței de usturoi, măcinați
450 g roșii sau roșii cherry
1,5 linguriță de semințe de chimen
1 linguriță de semințe de coriandru
1,5 linguriță sare
3 linguri pastă de roșii
(1 ardei iute uscat sau fulgi de chili dacă vă place picant)

 

 

Amestecul de brânză

40 g feta, mărunțită
40 g brânză picantă, rasă
150 g mozzarella, scursă și ruptă sau tăiată în bucăți mici
150 g frișcă

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

ARHIVA CU REȚETE CULINARE POESIS

Sparanghel la Grătar

Această rețetă ușoară de sparanghel la grătar necesită doar câteva ingrediente și este garnitura perfectă, ușoară și sănătoasă. Iubesc  sparanghelul învelit în bacon , dar această rețetă de sparanghel la grătar e excelentă si așa simplă! Îți împărtășesc câteva trucuri și sfaturi rapide, astfel încât să poți face sparanghelul perfect la grătar de fiecare dată.