Renunță la toate cunoștințele tale despre gustul obișnuit al vinetelor! Procedeul este următorul: Încălzește cuptorul la 230 de grade Celsius. Taie pulpa vinetei în formă de romb, fără a afecta coaja, aproape până la capăt. Așează vinetele, tăiate în sus, pe o tavă de copt, unse cu ulei și presărate cu sare. Coace timp de 35-40 de minute, întorcând tava la jumătatea timpului. Pentru salsa, călește toate ingredientele, cu excepția pastei de roșii, într-o tigaie timp de 15 minute. Apoi, mixează salsa cu pasta de roșii și aproximativ 110 ml de apă în blender și pune deoparte. Amestecă ingredientele pentru amestecul de brânză într-un castron. Scoate vinetele prăjite din cuptor, unse mai întâi cu salsa fiecare jumătate de vinete, apoi adaugă amestecul de brânză deasupra. Introdu din nou la cuptor pentru 6-8 minute.
Pentru 4 persoane
1,2 kg vinete, tăiate în jumătate
4 linguri ulei de măsline, sare
Salsa roșie
3 linguri ulei de măsline
15 g unt
150 g ceapa, tocată mărunt
2 căței de usturoi, măcinați
450 g roșii sau roșii cherry
1,5 linguriță de semințe de chimen
1 linguriță de semințe de coriandru
1,5 linguriță sare
3 linguri pastă de roșii
(1 ardei iute uscat sau fulgi de chili dacă vă place picant)
Amestecul de brânză
40 g feta, mărunțită
40 g brânză picantă, rasă
150 g mozzarella, scursă și ruptă sau tăiată în bucăți mici
150 g frișcă
Fii primul care comentează