Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

REȚETE ROMÂNEȘTI

Deliciul preferat al Regelui Mihai al României: Sarmalele în foi de varză

Sarmalele în foi de varză
Regele Mihai I al României, ultimul monarh al țării, era cunoscut pentru modestia și discreția sa, inclusiv în preferințele culinare. Informațiile despre mâncărurile sale preferate sunt limitate, însă se știe că avea o afecțiune pentru bucătăria tradițională românească, care se caracterizează prin simplitate și gusturi autentice.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

 

Una dintre mâncărurile tradiționale iubite de români și care ar putea fi considerată printre favoritele Regelui Mihai este „Sarmalele în foi de varză” – un fel de mâncare ce combină carnea, orezul și legumele învelite în foi de varză acră, gătite lent pentru a dezvălui un gust complex și reconfortant.

 

 

Rețeta de Sarmale în foi de varză

 

Ingrediente:

1-2 varză murată (în funcție de mărime)
500 g carne de porc tocată
500 g carne de vită tocată
1 ceapă mare, tocată fin
200 g orez
100 g bulion de roșii sau 2-3 roșii tocate
100 ml ulei
Sare, piper, mărar, și alte condimente după gust
100-200 g kaizer sau slănină afumată, pentru aromă
Frunze de dafin și boabe de piper pentru fiert

 

 

Mod de Preparare:

Pregătirea Ingredientelor: Începeți prin a desface foile de varză și a le opări, dacă este necesar, pentru a le înmuia. Tocați ceapa și căliți-o în ulei până devine translucidă.
Amestecul de Carne: Într-un bol mare, amestecați carnea de porc și vită tocată cu ceapa călită, orezul spălat, bulionul de roșii sau roșiile tocate, sare, piper și alte condimente preferate.
Formarea Sarmalelor: Pe fiecare foaie de varză, puneți o cantitate potrivită din amestecul de carne și împachetați în formă de sarmale.
Așezarea în Oală: Într-o oală mare, așezați un strat de varză tocată sau frunze întregi la bază, apoi stratificați sarmalele, alternând cu bucăți de kaizer sau slănină afumată, frunze de dafin și boabe de piper.
Gătirea: Adăugați apă sau zeamă de varză până când sarmalele sunt acoperite, apoi lăsați să fiarbă la foc mic pentru câteva ore, până când carnea este gătită și orezul este moale.
Servirea: Sarmalele se servesc calde, de obicei cu smântână și mămăligă, și sunt și mai gustoase a doua zi.

 

Deși nu există o confirmare directă că aceasta era mâncarea preferată a Regelui Mihai, sarmalele reprezintă un element central în bucătăria românească și sunt adesea asociate cu ospățul și sărbătorile, fiind iubite de mulți români, inclusiv, probabil, de monarh.

 

 

 

Citește și:

 

Ciorbă tărănească cu carne de porc

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DESERT

Cataif, sau prăjitură cu fidea

Cataiful este un desert cu origini care se pierd în complexitatea istoriei culinare a Orientului Mijlociu. Deși rădăcinile exacte sunt dificil de trasat, se crede că acest desert ar putea fi apărut în Imperiul Otoman, având o vechime de câteva secole.

Salată Mexicana crocantă cu porumb prăjit

APERITIVE

Salată Mexicana crocantă cu porumb prăjit

Această salată mexicană cu porumb prăjit reprezintă un carnaval de texturi și arome, combinând dulceața porumbului cu crocanța sa unică prăjită. Un deliciu culinar care te va surprinde plăcut la fiecare înghițitură.

Cart