Image 1
Image 2

APERITIVE

Salată Mexicana crocantă cu porumb prăjit

Salată Mexicana crocantă cu porumb prăjit
Această salată mexicană cu porumb prăjit reprezintă un carnaval de texturi și arome, combinând dulceața porumbului cu crocanța sa unică prăjită. Un deliciu culinar care te va surprinde plăcut la fiecare înghițitură.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Această salată mexicană cu porumb prăjit este mai mult decât o simplă rețetă; este o experiență culinară vibrantă care îmbină tradiția mexicană cu un twist modern. Perfect echilibrată între dulceața porumbului și picăntura jalapeño, această salată este o dovadă a faptului că mâncarea sănătoasă poate fi și incredibil de delicioasă. Fie că alegi să o servești ca atare sau ca parte a unui festin mai mare, va aduce cu siguranță un zâmbet pe buzele celor care o degustă. Cu posibilitatea de a o păstra proaspătă în frigider pentru câteva zile, este opțiunea perfectă pentru mese rapide, sănătoase și pline de savoare.

 

 

 

 

Ingrediente:

 

400 g porumb
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă roșie, tăiată cubulețe
Coriandru tocat, după gust
1 jalapeño, fără semințe și tocat mărunt
2 linguri maioneză
2 linguri smântână
50 ml suc de lămâie
100 g brânză cotija, mărunțită
1/4 linguriță pudră de chili
Sare, după gust
1/4 linguriță boia de ardei

 

 

 

Salată Mexicana crocantă cu porumb prăjit
Salată Mexicana crocantă cu porumb prăjit

 

 

Mod de preparare:

 

Prăjirea Porumbului: Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu. Adăugați porumbul și prăjiți-l timp de câteva minute, până când boabele încep să capete o nuanță maronie și devin ușor crocante.

 

Combinarea Ingredientelor: Transferați porumbul prăjit într-un bol mare. Adăugați ceapa roșie, coriandrul, jalapeño, maioneza, smântâna, sucul de lămâie, majoritatea brânzei cotija (păstrând puțin pentru decor), pudra de chili și boia de ardei. Amestecați bine toate ingredientele, ajustând de sare după gust.

 

Finalizarea și Servirea: Presărați restul de brânză cotija și puțină boia de ardei pe deasupra salatei pentru decor. Salata poate fi servită imediat, caldă, sau răcită în frigider și servită rece, în funcție de preferințele personale.

 

Această salată se păstrează bine la frigider pentru până la 3 zile, făcând-o perfectă pentru pregătirea în avans. Este ideală ca garnitură sau ca fel principal ușor, aducând un strop de culoare și diversitate pe masa ta.

 

 

 

Citește și:

 

 

Festivalul toamnei la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 33 Satu Mare

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Buchet Garni

Buchet Garni

Buchetul Garni este un element clasic în bucătăria franceză, însă ideea de a lega ierburile împreună are rădăcini mult mai adânci în istoria culinară europeană. Conceptul de buchet garni, în forma sa actuală, este documentat pentru prima dată în Franța în secolul al XVII-lea, devenind popular în perioada Iluminismului, când bucătăria începea să fie privită mai mult ca o formă de artă și se punea accent pe rafinamentul tehnicilor culinare.

Rawon, supa de carne clasată pe locul 1 în clasamentul global al supelor

Rawon, supă de carne din Indonezia

Rawon este o supă indoneziană picantă și aromată, preparată cu carne de vită și condimentată cu buah kluwek, un ingredient tradițional ce conferă o culoare neagră și un gust pământesc unic.

REȚETE ROMÂNEȘTI

Prăjitură cu cremă de cafea

Rețeta de prăjitură cu cafea este ideală pentru iubitorii de cafea nu doar în formă să lichidă, ci în orice formă s-ar găși. E foarte gustoasă și se prepară ușor. Eu iubesc cafeaua si nu pot să funcționez fără o cană mare de cafea cu lapte. Îmi place cafeaua în toate formele ei, mai ales în prajituri. Nu imi pot imagina cafeaua fara ceva dulce langa ea, dar nici desertul fara ceasca de cafea langa el.