Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

PERICOL PENTRU COPIII

Abuzul minorilor cu Inteligența Artificială a crescut

Abuzul minorilor cu Inteligența Artificială a crescut
Abuzul asupra minorilor reprezintă o problemă tot mai gravă în era digitală în continuă expansiune. În special, utilizarea inteligenței artificiale (AI) a introdus o nouă și îngrijorătoare dimensiune în abuzul asupra minorilor, ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

…. cu incidente alarmante de abuz sexual, hărțuire și exploatare. Conform surselor, se înregistrează o creștere semnificativă în numărul de cazuri de abuz asupra minorilor facilitate de AI, pe măsură ce tehnologia devine din ce în ce mai prezentă în viețile copiilor și adolescenților. Această tendință ascendentă a abuzului asupra minorilor subliniază necesitatea imediată a măsurilor de protecție a copiilor în contextul securității digitale.

Abuzul minorilor pe rețelele de socializare a crescut cu 12% față de cum era acum 2 ani. Organizația Cyber Tipline a primit peste 36 de milioane de rapoarte doar în America. În 65.000 dintre cazuri copiii aveau nevoie urgentă de ajutor.

 

 

În total, în 2023, CyberTipline a primit peste 35,9 milioane de rapoarte care se refereau la incidente de abuz, peste 90% din acestea fiind facute din afara SUA. Aproximativ 1,1 milioane de rapoarte au fost transmise poliției din SUA, iar 63.892 de rapoarte au fost urgente sau au implicat un copil în pericol iminent.

Abuzul asupra minorilor în era digitală reprezintă o problemă gravă și în creștere, iar incidentele cu AI demonstrează necesitatea urgentă a măsurilor de protecție infantilă și a securității digitale. Pentru a preveni și combate abuzul asupra minorilor, este crucial să acordăm prioritate educației și conștientizării, atât pentru copiii și tinerii expuși riscurilor online, cât și pentru părinți și autorități. Realizarea unei legislații adecvate și promovarea acesteia de către guverne este esențială în protejarea drepturilor copiilor.

 

 

De asemenea, industria tehnologică trebuie să dezvolte soluții eficiente pentru securitatea digitală a copiilor și să implementeze instrumente care să prevină abuzul asupra minorilor. Algoritmi etici și mecanisme avansate de protecție sunt necesare pentru a minimiza riscurile AI și pentru a crea un mediu online sigur pentru copii. Colaborarea strânsă între guverne, industria tehnologică și alte organizații relevante este esențială pentru asigurarea unei protecții eficiente a copiilor în era digitală.

În concluzie, abuzul minorilor în era digitală nu poate fi ignorat. Protecția infantilă și securitatea digitală trebuie să devină priorități absolute pe agenda guvernelor, a industriei tehnologice și a tuturor celor implicați. Prin educație, conștientizare și reglementare adecvată, putem preveni și combate abuzul asupra minorilor și putem crea un mediu online sigur și protejat pentru copii și tineri în întreaga lume.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Analistul Dan Dungaciu, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with