Image 1
Image 2

IFPLUSDĂRUIND VEI DOBÂNDI

Acțiuni caritabile derulate de eminescieni în luna decembrie

Luna decembrie a fost presărată cu numeroase acțiuni caritabile derulate de elevii Colegiului Național Mihai Eminescu, dar și la invitația de a se implica în campaniile lansate de asociații. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Animați de dorința de a fi utili, de a dărui și aduce bucurie, elevii și profesorii au organizat activități specifice de voluntariat, desemnând luna decembrie “Luna generozității” la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare.

 

 

Pentru că au fost mulți cei care le-au propus să fie „ajutoarele Moșului” și din dorința de a se implica și a veni în sprijinul comunității locale, eminescienii au demonstrat că într-adevăr există magie de Crăciun!

 

 

Gimnaziștii, micii eminescieni, alături de părinți și diriginți, prin darurile pregătite, au adus multă bucurie copiilor de la Casele de tip Familial “Iris” și “Stefania”! 16 copii și-au primit darurile în cadrul evenimentului organizat de Asociația Eliezer, în data de 8 decembrie 2023. Moș Crăciun a avut ajutoare minunate și de această dată!

 

 

Clasele a IX-a s-au implicat în campania inițiată de Gașca Zurli, “Încalță un copil”. Aceștia au cumpărat și donat încălțări noi pentru copiii care, în toiul iernii, poartă în picioare încălțăminte rămasă de la frați sau de la părinți. 16 copilași vor purta cu bucurie noua încălțăminte!

 

 

Totodată, și elevii claselor a X-a au răspuns campaniei propusă de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare, ”Fii bucurie de Crăciun”, dăruind 35 pachete constând în dulciuri, rechiizite și jucării, elevilor aflați în situații vulnerabile, proveniți din școlile județului.

 

 

Cei din clasele a XI-a și a XII- a au deschis scrisorile copiilor de la Centru de Zi “Sfânta Tatiana”, aduse de Asociația ”Apel la acțiune” . ”Chiar asta mi-am dorit!!!” s-a auzit din glasurile pline de bucurie, entuziasm și surpriză ale copiilor.

 

 

Elevii voluntari de la ”O masă caldă”, gătesc săptămânal pentru beneficiarii Adăpostului de Noapte din Satu Mare, iar ingredientul lor secret, adăugat în fiecare porție de mâncare, este sufletul!

 

 

Pentru a da tușa finală tabloului lunii decembrie, prima zi din Săptămâna “Școala Altfel”, cuprinsă în perioada 18-22 decembrie 2023, poartă generic titlul ”Ziua Generozității! Elevii, alături de diriginți, au adus bucuria Nașterii Domnului, prin colindele cântate și activitățile desfășurate împreună, copiilor de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă și mamelor, beneficiare ale Asociației “Stea”.

 

 

Eminescienii vor mai aduce magia acestei perioade și copiilor de la “Casa Felicia”, celor de la “Centrul Lorena” și “Șansa”.

Mai trebuie precizat faptul că joi, Târgul de Crăciun al Eminescienilor va avea tot un scop caritabil! Elevii și profesorii se pregătesc intens, prin confecționarea decorațiunilor hand made și plănuiesc ca standurile lor să fie încărcate de bunătăți.

Citește și:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns