Image 1
Image 2
Acasa

O LUME MAI BUNĂ

Activități de consiliere socială individuală la Adăpostul de Noapte

Beneficiarii Centrului Social de Urgență pentru Adulți - Adăpostul de noapte sunt persoane fără un acoperiș deasupra capului și au posibilitatea de a participa zilnic la activități de consiliere psihologică și socială individuală.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Aceștia sunt evaluați și informați cu privire la drepturile sociale de care pot beneficia, respectiv sunt îndrumati pentru rezolvarea situațiilor cu care se confruntă.

 

O parte dificilă a acestei activități este redarea încrederii în sine și în resursele proprii, factor important în reintegrarea socială. Cei mai mulți dintre ei au situații dificile de viață, care nu le-a permis să urmeze o școală, ori să întrețină o locuință, dar nici să fie consecvenți în obținerea unui loc de muncă, respectiv păstrarea lui.

 

Asistenții sociali oferă ajutor beneficiarilor pe diferite paliere, inclusiv la obținerea actelor de identitate, sau servicii de consiliere psihologică, ori activități social – educative.

La Adăpostul de Noapte, beneficiarii au parte și de mese calde, posibilitatea să se spele, să primească haine călduroase, dar și produse pentru igiena personală.

 

Desigur că pentru a putea să beneficieze de toate aceste lucruri, asistenții sociali le impune oamenilor străzii anumite condiții. Aceștia nu pot să intre în centru băuți sau drogați, nu trebuie să provoace scandaluri sau agresiuni asupra celorlalți colegi, dar este necesar să dețină un act de identitate, fie el și temporar.

 

Dacă nu sunt întrunite aceste condiții, oamenii străzii riscă să fie scoși afară din Adăpost, iar acest lucru este grav, luând în considerare faptul că iarna și-a intrat deplin în drepturi.

 

Sătmărenii sunt rugați să sune la 0751.200.703 pentru a semnala cazurile de oameni fără adăpost

 

De altfel, în această perioadă, echipa mobilă a centrului de noapte este organizată astfel încât să îi ajute pe toți cei care doresc să caute un adăpost împotriva gerului și nu au un acoperiș deasupra capului.

 

Tocmai de aceea, sătmărenii pot să sune cu încredere la numărul pus la dispoziția lor, pentru a semnala imediat cazurile identificate de oameni ai străzii care doresc să se pună la adăpost de ger. Numărul la care se poate suna oricând este: 0751.200.703.

 

Temperaturile scăzute pot duce la hipotermie și implicit la decese, așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți.

De aceea, este bine ca persoanele care cunosc cazuri de oameni ai străzii, care nu au un acoperiș deasupra capului să îi îndrume pe aceștia spre Adăpostul de Noapte, aflat în subordinea Direcției de Asistență Socială Satu Mare, sau să anunțe direct reprezentanții instituției publice, spre a prelua aceste cazuri.

 

Este foarte important ca acești oameni aflați în dificultate să aibă unde să doarmă, având în vedere temperaturile scăzute din ultimele săptămâni și ninsorile care au venit.

 

Mai trebuie menționat faptul că Adăpostul de Noapte oferă găzduire temporară până la 12 luni persoanelor adulte fără adăpost, cu posibilitate de prelungire după reevaluarea situaţiei și mamelor şi copiilor acestora victime ale violenţei domestice, care se află în situaţie de urgenţă, care vor beneficia de serviciile de cazare până la 3 luni, cu posibilitate de prelungire după reevaluarea situaţiei.

 

Citește și:

Un nou apel către sătmăreni să-i îndrume pe nevoiași la adăpost

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with