Image 1
Image 2

Activităţile Muzeului Judeţean Satu Mare, surprinse în două emisiuni la Informaţia TV

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Liviu Marta-Robert Gindele

Încălzirea şi ameliorarea vremii asigură condiţii optime de continuare a unor lucrări de construcţii, dar şi pentru deschiderea a noi şantiere de lucru, indiferent că ar fi vorba despre construcţii civile, industriale, aparţinătoare unor persoane fizice şi/sau juridice. Oare câţi din cei care se apucă de construit cunosc faptul că, în momentul în care, pe parcursul desfăşurării săpăturilor pentru şanţurile necesare fundaţiei, sau alte asemenea, în pământ se găsesc obiecte care ar putea face parte din patrimoniul naţional, au obligaţia de a informa autorităţile, care la rândul lor vor solicita prezenţa pe şantier a unui arheolog?

Acesta va decide dacă este cazul de a sista vremelnic lucrările pentru a studia terenul, implicit zona, sau lucrările pot continua.
       Informaţii privind condiţiile şi situaţiile în care pe un şantier de construcţii este necesară prezenţa arheologului, puteţi afla urmărind azi, de la ora 20 şi mâine dimineaţă de la ora 8, emisiunea “Audienţe în direct”. Invitaţii emisiunii sunt arheologii dr. Liviu Marta şi dr. Cristian Virag, cei care vă prezintă informaţii utile.

O altă emisiune în care sunt prezenţi doi arheologi, dr. Liviu Marta – managerul Muzeului Judeţean şi Robert Gindele – şeful secţiei de arheologie de la Muzeul Judeţean Satu Mare, va fi difuzată duminică, de la orele 13.00 şi 20.00.

În emisiunea “Cultură”, cei doi arheologi prezintă stadiul lucrărilor la sediul din Bulevardul Lucaciu, prezintă succint viitoarele expoziţii care se vor amenaja în cele peste 50 de săli dar şi descoperiri arheologice recente din judeţul Satu Mare.
Aşadar, în week-end, puteţi urmări două emisiuni interesante despre activitatea Muzeului Judeţean Satu Mare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS EXPOZIȚIE ÎN SATU MARE

Pictorul Orbán Ferenc, din judeţul Mureş, expune la Satu Mare

Aşa cum anunţam la momentul potrivit, mai precis săptămâna trecută, Asociaţia Artiştilor Plastici AAP – Satu Mare, a organizat o nouă manifestare expoziţională, după Festivalul Toamnei,...

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now