Image 1
Image 2

Somnul este lanţul de aur care ne ţine sănătatea şi trupul împreună

Alimente care te ajută să ai un somn odihnitor și liniștit

Alimentele pot juca un rol semnificativ în promovarea unui somn sănătos.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Un somn odihnitor și liniștit este esențial pentru sănătatea generală și bunăstarea. Alimentele pot juca un rol semnificativ în promovarea unui somn sănătos.

Iată cinci alimente care pot contribui la îmbunătățirea calității somnului:

Lactatele

Multă lume știe că un pahar de lapte înainte de culcare este indicat. Ei bine, acesta nu este un mit, ci este un adevăr general valabil. Lactatele sunt unele dintre alimentele care te ajută să ai parte de un somn odihnitor, iar acest lucru se datorează proteinelor sale, care conțin triptofan, un aminoacid esențial care produce un efect calmant, ducând la un somn odihnitor.

Mai mult decât atât, proteinele care se găsesc în compoziția lactatelor contribuie la asigurarea unui efect de sațietate, astfel încât să nu ți se facă foame în timpul nopții.

Carnea de curcan

La rândul său, carnea de curcan conține o cantitate mare de triptofan, fiind o sursă excelentă de proteine slabe. Mai mult decât atât, carnea de curcan conține mai puține grăsimi saturate decât carnea roșie, fiind mai ușor de digerat.

Ceaiul de mușețel

Ceaiul de mușețel este un aliat de nădejde atunci când întâmpinăm probleme cu somnul. Astfel, datorită efectului său calmant, ceaiul de mușețel contribuie la asigurarea unei stări de relaxare înainte de somn, iar datorită unui antioxidant pe care îl conține, numit apigenină, poate induce somnolența. Mai mult decât atât, specialiștii în domeniu au dovedit că acest cea are capacitatea de a reduce anxietatea. Astfel, contribuie în mod semnificativ la asigurarea unui somn odihnitor.

Nucile

Nucile sunt unele dintre cele mai nutritive alimente, care au un efect semnificativ asupra sănătății. Pe lângă aportul de vitamine și minerale pe care nucile îl aduc asupra organismului, specialiștii în domeniu susțin că aceste alimente consumate în mod regulat îmbunătățesc calitatea somnului datorită conținutului crescut de melatonină.

Kiwi

Kiwi este unul dintre cele mai delicioase fructe. Acesta are un conținut foarte scăzut de calorii și este foarte hrănitor. Astfel, pe lângă asigurarea unei senzații de sațietate înainte de culcare, kiwi conține în mod naturală serotonină, o substanță chimică ce are rol în reglarea ciclului de somn.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with