Image 1
Image 2

BENEFICIILE TRANDAFIRILOR

Apa de trandafiri catifelează tenul rapid și eficient

Unul dintre cele mai eficiente produse pentru îngrijirea tenului este apa de trandafiri. Fie că este preparată acasă, fie că este cumpărată gata îmbuteliată, acest produs delicat face minuni pentru orice tip de ten.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Nu doar că miroase plăcut, are în compoziție doar două ingrediente 100% naturale, dar are și o mulțime de beneficii.
Ajută foarte mult tenul sensibil, chiar cu probleme precum roșeața sau acneea. Are proprietăți antiinflamatoare, antiseptice, antivirale, astringente, efect tonic și revigorant, fiind potrivită oricărui tip de ten.
În ce privește roșeața, este cunoscut faptul că aceasta este cauzată de dilatarea capilarelor, de cele mai multe ori. Grație efectului astringent pe care îl are asupra acestor vase de sânge aflate chiar sub nivelul pielii, apa de trandafiri este un produs recomandat împotriva petelor roșii, precum și rozaceei.

Persoanele care au tenul iritat, uscat și sensibil, sau eczeme trebuie să folosească acest remediu naturist. Va calma și va împrospăta tenul după prima pulverizare, fiind utilă și imediat după epilare.
Având proprietăți antibacteriene și antiseptice, este utilă persoanelor care se confruntă cu forme ușoare de acnee. În același timp, este unul dintre cele mai potrivite tipuri de demachiant, pe care tenul îl adoră, dat fiind faptul că are ingrediente 100% naturale, iar pielea absoarbe cel puțin 60% dintre ingredientele care se aplică pe suprafața sa.
Se aplică câteva picături pe discheta de bumbac și se curăță tenul ușor.

Rețetă de apă de trandafiri

Obținerea acestui produs este foarte simplă. Singurele ingrediente care sunt necesare sunt apa distilată și câteva petale de trandafiri.
Speciile indicate de la care ar trebui să fie petalele sunt Rosa Damascena, Rosa Centifolia sau Rosa Gallica. De asemenea, se pot folosi și petalele trandafirilor cultivați organic în grădini.
Petalele de la mai mulți trandafiri se desprind de pe tulpină și se limpezesc cu apă, într-o sită mare, pentru a îndepărta praful, murdăria sau eventuale insecte.

Se adaugă petalele curățate într-o oală din inox și se toarnă apă distilată astfel încât să acopere petalele, dar și cât să le permită să plutească. Atenție la cantitatea exagerată de apă! Produsul finit nu trebuie să fie foarte diluat.
Se acoperă oala cu un capac potrivit, astfel încât să fie foarte bine acoperit. Se lasă la foc mic, până când petalele își pierd din culoare, în funcție de specie putând deveni chiar transparente.
Se stinge focul și se lasă la răcit, aproximativ 30-60 de minute, apoi se strrecoară cu sita și se toarnă în recipientul dorit. De preferat, apa de trandafiri se va păstra într-un recipient cu pulverizator, acesta fiind și varianta cea mai răspândită de comercializare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Busuioc sfânt

PLANTE MEDICINALE

Busuioc sfânt

Această plantă este folosită atât în scopuri culinare, cât și medicinale. În medicina tradițională indiană, Ayurveda, busuiocul sfânt este folosit pentru tratarea unei game largi de afecțiuni, cum ar fi stresul, răceala, astmul, bolile de inimă, febra, durerile de cap și diabetul. Este cunoscut pentru capacitatea sa de a echilibra nivelul de cortizol, reduce inflamația, crește energia, întărește sistemul imunitar și îmbunătățește funcțiile cerebrale.