Image 1
Image 2

Aperitiv de caracatiţă cu oţet

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O caracatiță mai mică, o jumătate de cană de oțet, câteva fire de țelină, un morcov, o ceapă, 8-10 boabe de piper, sare, puțin pătrunjel. Pentru sos: o jumătate de cană de ulei de măsline, 6-8 linguri de oțet, un sfert de linguiță de piper măcinat, puțină sare și pastă de ardei iute, după gust.

Mod de preparare:

Caracatița se spală bine și se pune în oală cu apă cât să o acopere. Se adaugă oțetul, se pune capacul și se fierbe pe foc tare. Când începe să fiarbă, se încetinește focul și se fierbe timp de aproximativ o jumate de oră. Când a fiert, se scurge, se clătește cu apă rece din belșug și se pune din nou în apă curată la fiert cu țelina, morcovii, ceapa, boabele de piper și sare. Se acoperă cu capacul și din nou la fiert timp de 1 oră. Între timp se amestecă ingredientele pentru sos, până se omogenizează. Caracatița o serviți pe platou cu garnitură de ardei roșii și frunze de pătrunjel, tăiată în bucățele și cu sosul anterior preparat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Maafe, tocană africană de arahide

Maafe, tocană africană cu arahide

Această tocană tradițională, denumită ocazional și sos sau supă, este savurată în Africa de Vest și Centrală, dar se crede că își are originea printre oamenii Bambara din Mali. Vine în numeroase variante regionale, dar fiecare versiune este creată cu alune prăjite care sunt măcinate în făină și fac sosul de bază al felului de mâncare.

ARHIVA CU REȚETE CULINARE POESIS

Pui prăjit la cuptor (imitație KFC )

Această rețetă de pui prăjit la cuptor este una la care lucrăm de mult timp să o perfecționăm. Prin multe încercări și erori, în sfârșit am venit cu formulă câștigătoare încă din 2018. Ca orice rețetă decentă de imitație KFC, această rețetă conține un amestec de 11 ierburi și mirodenii aromate. Totuși, în loc să între în friteuză, acest pui devine crocant chiar în cuptor. Această metodă vă lasă cu carnea fragedă și suculentă la interior și un exterior crocant delicios. În plus, ușurează atât gătitul, cât și curățarea!